Total Pageviews

Wednesday 28 November 2012

Лекція 5. Інформаційний пошук

Завдання 1. Відвідайте сторінку сайту курсу https://sites.google.com/site/ondpereklad2012/samostijna-robota/informacijni-resursi і, використовуючи пошукові можливості мережі інтернет здійсність пошук наукової  інформації з обраної Вами теми курсової (https://sites.google.com/site/ondpereklad2012/vimogi-do-proektu).

Завдання 2. Прокоментуйте Ваші враження від використання запропонованих інтернет-ресурсів. Які з них Вам сподобалися./ не сподобалися в аспекті результативності відповідей на запити/ релевантності знайдених документів/ зручності пошуку/ легкості доступу до повнотекстових документів? Проаналізуйте знайдені матеріали (зазначивши обрану Вами тему курсової роботи!!!!!).

Завдання 3. Якими інтернет-ресурсами користуєтеся Ви для пошуку валідної інформації? Чому Ви користуєтеся цими ресурсами?  Поділіться посиланнями (links) на Ваші улюблені ресурси.

Thursday 15 November 2012

Лекція 4.

Завдання до Лекції 4.

1) Які Ваші враження від відвідування університетської бібліотеки? Що Вам сподобалося/не сподобалося? Що б Ви порадили бібліотеці для покращення роботи?








2) Прочитайте "Технологія роботи з науковою літературою", документ прикріплений на сайті у розділі Лекція 4 https://sites.google.com/site/ondpereklad2012/home/lekcia-4. Чи користувалися Ви до прочитання цієї статті якимись методиками опрацювання наукових джерел? Чи є  у Вас власні індивідуальні методики роботи з науковою літературою?

3) Відвідайте сайт курсу https://sites.google.com/site/ondpereklad2012/, прочитайте вимоги до проекту і виконайте Крок 1 - оберіть тему курсової роботи для проекту. Починайте працювати над Кроком 2, відвідавши нашу університетську бібліотеку, та над Кроком 3.


Всього найкращого!!!!!

Wednesday 7 November 2012

Лекція 3. Історія станволення науки. Розвиток науки в Україні.

1) Відвідайте сайт   http://www.ui.ua/ua/all_ukraine/science_of_ukraine/, проаналізуйте  історитчний шлях становлення наукової думки в Україні. Який з наведених фактів став для Вас найцікавішим/ найнесподіванішим/ суперечливим.

2)  Перегляньте будь-яке відео з розділу Sciеnce на
 http://documentary.net/category/films/about/science/
 http://www.youtube.com/playlist?list=PL0CC92267300AB237
прокоментуйте Ваше ставлення до переглянутого. (Чому Ви вибрали саме це відео, чому Вас зацікавила ця проблема, що нового дізналися, з чим не погоджуєтеся і т. ін.).