Total Pageviews

Wednesday 24 October 2012

Шановні студенти!

Вітаю Вас на нашій віртуальній дискусії з курсу основи наукових досліджень. У цьому блозі Ви можете вільно висловлювати Ваші думки з обговорюваних тем та коментувати пости одногрупників. Отож, залучайтеся до спілкування!

Вікторія Вікторівна.

214 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. Я вважаю, що в подібній статті є дуже важливими для нас студентів. Вони допоможуть нам працювати над курсовими або дипломними проектами. Всі поради є цікавими і надзвичайно доцільними.

    ReplyDelete
  3. Під час опрацювання статті я звернув увагу на роботу з компютером. Звичайно я знаю санітарні вимого до роботи з компютером, проте незавжди їх дотримуюсь. Тому, вважаю, що для роботи над науковим дослідженням є важливим дотриманням цих правил.

    ReplyDelete
  4. Стаття дуже цікава для тих, хто хоче замайтися науковою діяльністю. В ній виуладено багато порад для того, щоб ми змогли якомога краще досягти результатів при проведенні дослідження. Я зрозуміла, що дуже часто ми не дотримуємося усіх правил ( таких як - робота з компютером, або складання плану перед початком роботи). Дуже важливо, щоб робота е була стихійною. Має бцти порядок скрізь. Отже, я цілком погоджуюсь з автором цієї статті щодо успішного виконання наукового дослідження. Для цього нам потрібно оптимально організувати час роботи, місце роботи і обовязково планувати все.

    ReplyDelete
  5. Стаття зорієнтована на людей, які хочуть займатися науковою діяльністю. Для мене особисто вона є цікавою та корисною оскільки надає відомості про правильну організацію роботи над дослідженням. Сподіваюсь буду їх впевнено дотримуватись.

    ReplyDelete
  6. Стаття є гарною опорою для науковця-початківця. Вона легка для розуміння, але дуже практична. Поради, що в ній даються зрозумілі та конкретні, тому їх можна легко застосувати. Дуже чітко викладено принципи роботи науковця. Найбільше мені сподобались творчий підхід, критичність та самокритичність. Я вважаю ці якості найважливішими в роботі науковця. Досить чітким є "портрет" науковця (перелік особистих і творчих якостей), але я б не відносила до цього списку честолюбство. Науковець, на мою думку, повинен керуватися дещо іншими мотивами, такими як бажання бути корисним суспільству та науці. Також ця стаття зветрає увагу на незначні, на перший погляд, аспекти наукової діяльності, такі як режим дня, організація робочого місця і т.д., але в сукупності всі ці фактори сприяють продуктивності наукового дослідження. Стаття була для мене дуже корисною.

    ReplyDelete
  7. На мою думку, стаття є змістовним міні-посібником для науковця-початківця або людини, яка прагне зробити свій внесок в науку.Слід наголосити, що структура та виклад інформації послідовний, розгорнутий, зрозумілий та цікавий. Всі тези мають наукове обгрунтування та підтверджені конкретними фактами. Автор звертає увагу читача на всі важливі аспекти підготовки до роботи. Також, мені сподобалися поради щодо допоміжних технічних засобів (наприклад тримач для документів Curtis Clip) та збереження стану здоров'я (чудово розписані правила роботи за комп'ютером та режим дня в поєднанні з роботою). Повністю погоджуюсь, що не менш важливими є врахування особистих якостей науковця та підбір ритму роботи до них. Можливо, корисним для читача може бути більш широкий перелік методів "відпочинку". Наприклад: для короткої перерви підійшло б прослухування класичних музичних творів. Загалом, стаття сформувала в мене чіткий образ справжнього науковця, а також допомогла зрозуміти як досягти успіху в науковій діяльності.

    ReplyDelete
  8. Дана стаття спрямована на ознайомлення студентів з організацією роботи науковця-початківця.В ній чітко висвітлені методи організації наукової праці, поради для науковців-початківців і застереження, які допоможуть майбутньому досліднику, науковцю досягнути певних успіхів в дослідженнях ,при цьому не завдавши шкоди власному здоров’ю. Вважаю дану статтю – чудовим рекомендаційним матеріалом для дослідників-початківців, адже всі зазначені поради є вкрай важливими для тих, хто бажає досягти значного успіху в науковій діяльності. Для мене,як для початківця в дослідницькій справі, інформація викладена в статті стане у нагоді.

    ReplyDelete
  9. Науково-дослідна діяльність є надзвичайно копіткою працею, тому вона повинна бути , насамперед, правильно організованою.Я вважаю,що дана стаття є надзвичайно корисною для студентів,оскільки в ній вміщено всі методи організації наукової праці,подано умови підвищення працездатності( яких ми не завжди дотримуємося),звертається увага на значення власної творчості і критичного ставлення до власної праці та до сприйняття чужих ідей і думок.Всі подані поради стануть нам у нагоді при написанні курсових та дипломних робіт.

    ReplyDelete
  10. Стаття мені дуже сподобалась. Вона вразила мене своєю простотою та ясністю викладу матеріалу. Я впевнена, що ця стаття є дуже важливою для нас, студентів, оскільки в ній подано багато дієвих порад для нашої майбутньої наукової діяльності. Особливу увагу, на мою думку, слід звернути на максимальну стимуляцію самостійної діяльності, розвиток стійких творчих інтересів, цілеспрямованості творчих пошуків та наполегливості під час виконання творчих завдань. Крім того, мені дуже сподобалась думка про організацію робочого місця науковця, оскільки правильний розподіл часу допомагає нам краще організувати нашу роботу.

    ReplyDelete
  11. На мою думку, до кожного виду діяльності необхідно використовувати творчий підхід, тоді й результати будуть кращими. В даній статті мені сподобалось наведене китайське прислів'я про те, що найблагородніший шлях стати розумним, є шлях мислення. Але потрібно вміти правильно мислити. Для цього треба бути освіченою та начитаною людиною. Також мені подобається вислів: "Щоб знати про все на світі, достатньо прочитати всього п'ять книг, але, щоб знайти саме ці п'ять, необхідно прочитати тисячі". Навряд чи існує дослідник, який не приділяв би великої уваги читанню.
    Мені сподобалось твердження про вплив кольорів та запахів на емоійний стан науковця. Ця стаття дуже цікава та повчальна. Сподіваюсь, що в своїй науковій діяльності я використовуватиму поради, викладені в даній статті.

    ReplyDelete
  12. Дана стаття сподобалась мені, насамперед, тим, що матеріал викладений просто і ясно. Вона є корисною в першу чергу для тих, хто займається науковою діяльністю. Для нас, студентів, стаття теж є дуже важливою, адже в майбутньому на нас чекає робота над курсовими та дипломними роботами. Завдяки даній статті я дізналась про те, що впливає на працездатність та емоційний стан науковця. Та найважливіше, на мою думку, полягає в тому, щоб виховати в собі всі ті якості, які повинен мати науковець, адже вони є актуальними не лише в науковій діяльності, а й життєдіяльності кожної людини. Стаття спрямовує нас на розвиток, цілеспрямованість та самовдосконалення, що, з моєї точки зору, є шляхом до прогресу.

    ReplyDelete
  13. Мені дуже сподобалась стаття. Викладені дійсно дуже корисні поради для науковців і початківців у наукових дослідженнях. Особливо вразили особливості оформлення робочого місця, адже я дізналася про фактори, які впливають на ефективність роботи, а саме світло, крісло, кольори, запахи, та ін. Але, прочитавши цю статтю, я зробила один висновок, що не кожній людині вдається досягти гарних результатів у роботі над науковим дослідженням. У статті перераховані якості, які властиві далеко не кожній людині, такі як спостережливість, наполегливість, творчість, та ін. Тому, якщо хочеш почати написання наукової роботи, потрібно насамперед почати з себе, а саме змінити своє ставлення до наукової роботи і науки в цілому.

    ReplyDelete
  14. На мою думку,стаття є гарним порадником науковцю-початківцю. В ній гарно викладений матеріал щодо отримання ефективних результатів дослідження.Надіюсь,що в майбутньому вона допоможе мені в моїй науковій діяльності,а саме в написанні курсової та дипломної роботи.

    ReplyDelete
  15. ПОГЛЯД НА НАУКУ ЯК НА СОЦІОКУЛЬТУРНИЙ ФЕНОМЕН

    Під час ознайомлення зі статтею, я відкривала для себе все нові і нові визначення, розуміння, тлумачення науки. Я дізналась, що наука тісно пов'язана з усіма сферами людського життя. Тому вона і розглядається як соціокультурний феномен. Наука є невід'ємною частиною життя людей і існування світу в цілому. Наука- феномен, що постійно розвивається, відкриваються нові його аспекти, потреби, можливості. В епоху науково-технічої революції наука вийшла на якісно новий рівень, і продовжує розвиватись і розростатись. Я також дізналась про погляди і думки вчених про науку, її значення, засади, завдання. На мою думку, це корисна стаття, за допомоги якої ми спробуємо осягнути визначення, сутність та значення науки,і яка допоможе нам розширити кругозір.

    ReplyDelete
  16. Дана стаття, на мою думку, має досить важливе значення не тільки для студентів, але й для тих, хто тільки розпочинає свою наукову діяльність. Вся інформація викладена просто та ясно, вона не тільки не створює жодних проблем з її розумінням, але й надає нам чудові поради, при дотриманні яких, наша наукова праця буде по-справжньому плідною.Особливо мені до душі творчий підхід, критичність та самокритичність. Мабуть кожен з нас погодиться, що саме ці якості є чи не найваживішими в діяльності науковця. Гарно описано те, яким саме повинен бути науковець, його особисті якості. Але саме це змусило мене задуматись, що зовсім не кожен може займатися науковою діяльністю, тому починати потрібно із самовдосконалення. Також хотіла б відзначити корисність дотримання правил поведінки роботи з комп'ютером, які полекшують роботу. Загалом, стаття дуже корисна, вона була для мене дуже пізнавальною.

    ReplyDelete
  17. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  18. Наукові дослідження - це хороша нагода накопичити новий матеріал для написання наукових робіт.
    Дана стаття - це стрімкий крок у нашу професійну діяльність. Завдяки їй, ми відкриваємо для себе багато нового у науці. Ми розвиваємось та накопичуємо потрібну інформацію, яка звичайно ж, стане нам у пригоді.
    Поки є наука, то і людство існуватиме з нею.

    ReplyDelete
  19. Чесно кажучи, читаючи цю статтю, в мене навіть виникло бажання негайно розпочати свою наукову діяльність)))
    Я приєднуюсь до думок своїх колег, що в цій статті вміщено низка порад для людини, яка хоче розпочати свою наукову діяльність. Хочу звернути вашу увагу на особистісні й творчі якості, які повинні бути притаманні людині.

    ReplyDelete
  20. Читати статтю досить легко, виклад матеріалу побудований логічно, інформація, яка подається на розгляд студентам - актуальнна сьогодні. Мало хто задумується, а що є насправді наука, яка її мета?? На мою думку, в цій статті досить чітко дані відповіді на ці притання. Мені найбільше сподобалась частина про Марксизм, котрий намагався контролювати напрямок науки... Це повний абсурд. Особисто я гадаю, що не мона стримувати науку або направляти її, підкорювати та нав"язувати їй якусь ідеологію, такі дії є не розумними зі сторони держави.Коли б не Марксизм, на який спирався соціалізм, ми б давно мали першість у багатьох галузях наук.

    ReplyDelete
  21. Коментар до статті "Техніка роботи зі спеціальною літературою" Цехмістрової Г.С. Стаття є дуже корисною для студентів, що починають займатися науковою діяльністю, оскільки знайомить читача з прийомами ефективного опрацювання наукової літератури. Вона є актуальною, бо робота з літературою - дуже важливий етап проведення наукових досліджень. Не буде перебільшенням сказати, що уміння опрацьовувати матеріали та на їх основі робити власні висновки - запорука успішної діяльності науковця. Мене змусив замислитись вираз: "..читання - це стимуляція ідей". Дійсно, неможливо створити щось нове, не вивчивши досвід попередників. Також, представлені у статті практичні рекомендації щодо техніки роботи з науковою літературою, дуже прості та ефективні, що значно спрощуе роботу науковця. Працюючи над своїми курсовими та дипломними проектами, я буду дотримуватися цих рекомендацій.

    ReplyDelete
  22. "Організація творчої діяльності"

    Вміти правильно організувати свою діяльність-нелегка,з одного боку, задача. Але знаючи певні прийоми, аспекти цієї діяльності, вона може здатися не такою вже й складною. Дуже корисними для мене виявились методи і принципи наукової праці. Поради і правила щодо організації наукової діяльності – також дуже корисні, так як ми зацікавлені в успішності результату , дуже важливо їх знати і використовувати. Я дізналась яким повинен бути дослідник, які цілі перед собою ставити. Я змогла порівняти свої якості з якостями,які повинен мати науковець. Особисто я повністю підтримую представлені у статті особистісні і творчі якості дослідника. Особливо необхідними, на мою думку, є такі якості: володіння професійними знаннями, ініціативність, зацікавленість у справі, відповідальність. Дізнаючись більше про планування роботи, я знайшла свої помилки, тепер буду більш обізнана з цього питання і знатиму як правильно треба організовувати свою діяльність, не тільки наукову, але й повсякденну. Я дізналася про умови підвищення працездатності, знаючи їх тепер, я зможу плідно й ефективно працювати, займатися певною діяльністю, зокрема науковою. Ця стаття дійсно містить в собі велику кількість доцільних порад і правил, якими ми всі повинні користуватись. Тепер, перед тим як займатись певною діяльністю, я обов’язково буду звертатись до цієї статті. Дякую!

    ReplyDelete
  23. Погляд на науку як на соціокультурний феномен.

    У цій статті переді мною розкривається набагато більший спектр тлумачення терміну "наука". Безсумнівно, наука не може обмежуватись лише одним визначенням. Я беззаперечно погоджуюсь з автором, у посиланні на Дж. Бернала, який, в свою чергу, стверджував, що “дати визначення науки, власне кажучи, неможливо”. Проте повз мене думки автора не пройшли стороною, я почала сприймати цей термін не просто як повсякденне слово. І згодна з моїми колегами, котрі пітримують думку, що ця стаття є корисною не тільки для студентів, а й для людей, котрі присвячують не останню роль науці у своєму житті. Автор заглиблюється в значення особистості в розвитку науки. Адже кожен з нас може зробити певний внесок у розширення наукових знань. Звичайно, ми повинні враховувати досвід наших предків, але ми взмозі і вдосконалити їх дослідження та ввести певні інновації. Гарний результат вимагає співпраці та роботи у колективі. Не можна не погодитись, що наука - це соціокультурний феномен, та я підтримую думку автора, що вона включена у всі сфери людської діяльності.

    ReplyDelete
  24. Організація творчої діяльності.

    Протягом навчання кожен з нас буде мати справу з написанням наукових робіт. І якщо хтось зацікавиться науково-дослідницькою діяльністю, то із задоволенням продовжить її у майбутньому. Поради та зауваження, викладені у цій статті, насправді дуже важливо взяти до уваги. Я озайомилась із специфікою наукової творчості та хочу зазначити, що це дійсно нелегка справа, яку потрібно вміти організувати так, щоб це принесло успіх без шкоди вашому організму. Навіть зараз я готова почати розвивати якості, які мені знадобляться під час написання наукової праці. До них слід віднести такі риси, як концентрація уваги, наполегливість, терплячість та працьовитість. На початку статті подається така думка: "Біографії видатних учених свідчать про те, що всі вони були великими трудівниками, що їхні досягнення є результатом значної праці, величезного терпіння та посидючості, надзвичайної завзятості". З цією точкою зору важко не погодитись. Врахування зазначених порад у статті полегшить наукову творчіть та еффективність буде найвищою, принаймні я на це сподіваюсь. Але я впевнена, що підтримання зразку, обгрунтованого у статті, полегшить нашу повсякденну роботу також.

    ReplyDelete
  25. Я погоджуюсь з Дж. Берналом, що неможливо дати визначення науки, тому що скільки людей - стільки і точок зору стосовно того чи іншого питання. Але в наш час наука є дуже важливою і лише за допомогою неї ми можемо досягти розвитку нашої держави. Над наукою потрібно трудитися, щоб досягти певних успіхів, і трудитися не рік, і не два.
    Я погоджуюсь з Ф.Беконом в тому, що удосконалювання науки варто чекати не від здатності чи моторності якої-небудь окремої людини, а від послідовної діяльності багатьох поколінь, що змінюють одне одного. Тому що працюючи над якоюсь проблемою інша людина може доповнити або удосконалити досягнення свого попередника, а також глянути на цю проблему свіжим поглядом, тому що змінюються часи, змінюється влада, і разом з цим змінюються потреби суспільства в тому чи іншому винаході. І лише, працюючи протягом довгого часу, ми можемо досягти бажаного результату.

    ReplyDelete
  26. Стаття дійсно цікава і корисна, особливо для тих, хто присвячує себе науковій діяльності. Я повністю підтримую думку Ф.Бекона, який у свій час відзначав: “Удосконалювання науки варто чекати не від здатності чи моторності якої-небудь окремої людини, а від послідовної діяльності багатьох поколінь, що змінюють одне одного”. Будь-яка наука має в якості своєї основи деякий життєвий, емпіричний досвід людей. Немає жодної сторони людського життя, яка б не базувалася на раніше набутих, а тепер старанно збережених знаннях. Використовуючи знання минулих поколінь, науковці розширюють світогляд, змушують по-новому подивитися не тільки на певну проблему, а й узагалі на світ. Також я згодна з тим, що головне завдання науки — пошук істини, а, отже, й критика, полеміка, суперечка — це невід’ємні моменти науки. У зв'язку із цим доречно згадати п'єсу Бертольда Брехта "Життя Галілея", де головний герой досліджує і пояснює причини й особливості руху планет. Це дуже цінне для науки відкриття, однак влада засуджує Галілея на смерть. Чому? Темні неосвічені італійці починають цікавитися цією "небезпечною" теорією, бунтувати проти насаджуваних церквою забобонів. Незважаючи на критику, він зумів змінити уявлення про світ. Отже, шукаючи істину, він піддавався критиці і навіть був засуджений на смерть, але до останнього намагався довести свою концепцію. На цьому прикладі можна переконатися в тому, що наукові відкриття дійсно майже завжди піддаються критиці і суперечкам.

    ReplyDelete
  27. Організація творчої діяльності.
    Особисто для мене ця стаття має повчальний характер. Деякі моменти змусили мене замислитись чи правильний я обираю шлях до успіху, чи повністю розкриваю свій потенціал, і звичайно ж проаналізувати мої дії. Без сумніву творчий підхід повинен бути у будь-якій діяльності, адже саме він вносить в діяльність певну оригінальність та своєрідність. Дійсно креативність завжди високо цінувалася і заохочувалася. Дуже сподобалося давнє китайське прислів'я, яке стверджує: "Ти можеш стати розумним трьома шляхами: шляхом власного досвіду - це найважчий шлях; шляхом наслідування - найлегший шлях; шляхом мислення - це найблагородніший". На жаль, в наш час більшість людей йдуть найлегшим шляхом, а потім нарікають, що не можуть добитися поставленої цілі або ж того, чого прагнуть. Прочитавши статтю, я переконалася, що такі якості як творчий підхід, мислення, плановість, динамічність, колективність, самоорганізація, економічність, критичність і самокритичність, діловитість, енергійність, практичність, цінуються і є важливими як в науковій діяльності, так і в діяльності взагалі. Повністю підтримую те, що необхідна постійна робота над собою для саморозвитку. Самостійність, самоконтроль і дисципліна дійсно є важливими факторами для забезпечення успіху. Наведені в статті елементи самоорганізації та правила роботи науковця дуже корисні і неодмінно знадобляться для успішної подальшої наукової діяльності.

    ReplyDelete
  28. Погляд на науку як на соціокультурний феномен.

    Ця стаття є дійсно дуже цікавою та корисною. Автор статті намагався донести до нас багатогранність значень поняття "наука". Проте і досі немає однозначного та чіткого її визначення. Але одне можна сказати точно, наука досить тісно пов'язана з усіма сферами людського життя, і саме це дозволяє розглядати її як соціокультурний феномен. Всі наукові дослідження спрямовані на пізнання законів природи та суспільства, а також на отримання корисних результатів для суспільства. Наука є ніби відображенням культурного та історичного розвитку суспільства.

    ReplyDelete
  29. Дана стаття є гарною опорою для науковця, особливо для нас, сутдентів, котрі скоро будуть починати свій науковий шлях. В ній висвітлено всі вимоги та поради для правильної організації праці, що беззаперечно є корисним. В даній статті описано всі аспекти не лише правильного написання праці, підбору матеріалу, але й всі необхідні умови для написання наукової праці. Так, на моє думку, дуже важливим є те, що було згадано всі санітарні вимоги щодо роботи з ПК, а також розподіл свого часу та облаштування робочого місця.

    ReplyDelete
  30. Техніка роботи зі спеціальною літературою
    Ще одна досить цікава і корисна стаття. особисто для себе, я знайшла досить багато інформації, про котру я навіть і не чула. Зокрема, ведення спеціальних карток із записами необхідних книг та посилань на них. Крім того цікаво було читати і про оформлення бібліографії, адже правильне її оформлення є свідченням культури науковця. Одним словом, дана стаття є яскравим прикладом того, як необхідно ПРАВИЛЬНО працювати з літературою. І це, на мою думку, є дуже корисним для сучасних судентів, котрі звикли просто скачати вже готову інформацію з мережі Інтернету і, не читаючи її, здати викладачу.

    ReplyDelete
  31. "Організація творчої діяльності"
    Стаття є досить повчальною щодо організації творчої діяльності. Відразу стає зрозумілим, що науковою діяльністю може займатись лише терпляча та наполеглива людина, бо це є кропітка праця, яка займає багато часу та вимагає від нас творчого підходу. А творчий підхід – це безперервна розумова праця, в ході якої потрібно сконцентруватись лише на предметі який ви вивчаєте та відкинути усі другорядні справи.
    Найголовніше у творчій діяльності є тяга до праці дослідника. Список порад, які запропоновані в статті ,для отримання успіху у нашій діяльності ,можна застосовувати у щоденному житті. Однією із важливих порад є : «Не можна робити дві справи одночасно». Вирішуючи одночасно дві проблеми, людина не ознайомлюється ґрунтовно із проблемою, а просто виконує завдання для «галочки» .
    Особисто я буду намагатись будувати правильно свій робочий день, виконувати важкі завдання з 10 до 12 години та звертати увагу на втому. Також мені сподобалась ідея, щодо створення плану,він допоможе правильно організувати працю.

    ReplyDelete
  32. ПОГЛЯД НА НАУКУ ЯК НА СОЦІОКУЛЬТУРНИЙ ФЕНОМЕН
    На мій погляд ця стаття є дуже повчальною. Прочитавши її, я зрозуміла, що термін наука є складним багатогранним феноменом.
    Наука зв'язана з іншими формами суспільної свідомості та залишається продуктом світового розвитку.
    Наука відіграє важливу роль у сучасному житті, адже вона не зупиняється на досягнутому і більш того, несе у собі відкриття попередніх поколінь. Доречно використати вислів відомого письменника Вольтера : «Успіхи науки - справа часу і сміливості розуму».
    Значну роль у розвитку науки відіграють вчені, люди які висувають нові ідеї, обґрунтовують та перевіряють їх. Це не легка справа, адже вчені мають притримуватись своїх поглядів, підтверджувати свою професійність та кваліфікацію. Вчені мають прикласти багато зусиль, щоб зробити відкриття. Як говорив Карл Маркс : «У науці немає широкого стовпового шляху, і тільки той може досягти її сяючих вершин, хто, не страшившись втомі, дереться по її кам'янистих стежках».
    На мою думку, потрібно звертати більше уваги на такі статті, адже вони допомагають відкрити нові погляди, звернути увагу на існуючі проблеми та знайти спосіб їх розв’язання.

    ReplyDelete
  33. "Техніка роботи зі спеціальною літературою"
    Ця стаття має дещо спільне із попердньою. Їх об'єднує спільна тематика про організацію творчої діяльності. Друга стаття вчить нас, як правильно організовувати власний час задля кращої результативності наукової праці. Оформлення використанних джерел - це один із етапів написання роботи, який також вимагає чимало зусиль, наполегливості та, перш за все, правильного підходу. У цій статті викладено декілька методик опрацювання літературних джерел. Якщо слідувати всім послідовно викладеним правилам, то беззаперечно можна досягти максимального результату при мінімальній витраті часу. Необхідно лише підібрати ту методику, яка б підійшла саме вам, ту, якій ви надаєте перевагу. До речі, висловлювання, наведені у статті, підібрано досить таки влучно. Їх можна брати як кредо під час наукової діяльності. Тож, я вважаю, що бездумне використання інформації з інтеренету не зробить нас справжніми науковцями, а тільки плідна праця здатна дати нам можливість відчути смак перемоги, що власними силами ми проробили шлях до упіху. Це варто того часу, який ми присвятили цій роботі.

    ReplyDelete
  34. Лекція 3. Історія становлення науки. Розвиток науки в Україні.

    1. На жаль, прочитати статтю я не змогла (ошибка сервера).
    2.Я переглянула відео «The Clean Technology Future». Серед багатьох запропонованих відео я обрала саме це, бо проблема забруднення навколишнього середовища турбує не лише нашу країну, а увесь світ. Людина, будучи частиною природи, нещадно користується нею, від чого потім сама страждає. Хочеться вірити, що у майбутньому прийде час, коли людські руки зможуть створити методи запобігання забруднення навколишнього середовища.
    Звичайно кожен із нас мріє жити в очищеному світі, де немає ніяких забруднень,які впливають на наш організм. У відео відстоюють думку, що саме таке життя є можливим у майбутньому. Процес створення таких технологій займе не один десяток років,але це буде революцією не тільки в науці, а і в самому існуванні людини. Людина вийде на новий етап життя, де будуть очищені навіть тканини для пошиття одягу. Мене вразило,що навіть на даний час проводились експерименти по очищенню тканин.
    Досить відомим фактом є те, що китайці експериментують у створенні машини, яку не потрібно заправляти бензином, це так звана «електронна машина», яка працює на спеціальних батареях. У відео демонстрували великий автобус,який працює за таким же методом як машина. Особисто я не знала, що такі автобуси використовують для перевезення мешканців містечок. Існування таких автобусів у Китаї не є чимось ексклюзивним, а рахується нормою.
    Судячи із відео, можна зробити висновок, що багато країн залучаються у створення методів очищення навколишнього середовища. Всі вони прагнуть досягти зберігання екологічно чистої енергії.

    ReplyDelete
  35. Техніка роботи зі спеціальною літературою

    Вміння правильно працювати з літературою-залог успіху. Ця стаття, як і всі попередні, є дуже корисною для студентів, які займаються або будуть займатись науковою діяльністю. Щоб правильно організувати цей процес, необхідно знати певні правила, настанови, прийоми, які б хоч трохи спростили цю трудомістку роботу. Ця стаття показала мені, що важливим є досягягти максимального ефекту при мінімальній витраті часу, цій ідеї треба слідувати і тоді час не буде марнуватись, і лише потрібне коло джерел буде оброблюватись. Дуже важливим є не витрачати час безцінно, і вміти правильно зосереджуватись на роботі. Дуже корисними і влучними для мене виявились епати вивчення наукових джерел. В статті декілька разів підкреслюється необхідність читання «з олівцем в руках», що також допомагає правильній організації процесу. Також мені сподобалась запропонована ідея класифікації позначок, які зробили б наші записи більш упорядкованими і зручними у використанні. На додачу я дізналась як правильно використовувати цитати і складати список використаних джерел, вони є одними з найважливіших складових наукової роботи. Маючи тепер певну схему роботи з інформацією, я матиму певний план, за яким наукова робота, діяльність буде більш ефективною і систематизованою.

    ReplyDelete
  36. Дана стаття містить поради науковцям-початківцям, матеріал статті є досить актуальним для студентів ВНЗ. Важливим є те, що зміст статті розкриває не тільки ефективні методи роботи з літературою і підготовкою до написання наукової роботи, але й розкриває санітарно-гігієнічні вимоги під час роботи. Прочитавши дану статтю, я зробила певні висновки і почерпнула багато корисної інформації для себе, яка знадобиться мені в подальшій роботі з науковими джерелами.

    ReplyDelete
  37. Організація творчої діяльності.
    На мою думку, в статті викладена корисна інформація, адже кожен з нас буде мати справу з науковою діяльністю, і я впевнена, що саме інформація викладена у статті допоможе подолати труднощі при написанні курсових робіт, дисертацій та інших наукових праць.
    Наукова робота потребує багато сил та часу. Дослідник повинен бути наполегливим, мужнім, витриманим, терпеливим, адже на його шляху буде багато труднощів, які він має подолати. Науковець повинен удосконалювати себе, більш того, він має постійно розмірковувати над предметом свого дослідження та доводити свою точку зору, оскільки, за висловом Т. Гекслі, "беручи що-небудь на віру, наука здійснює самогубство".
    Якщо під час написання наукової роботи, людині потрібна допомога вона може звернутися до колективу і це значно підвищить ефективність роботи над дослідженням.
    У статті наведені особистісні й творчі якості, якими має володіти науковець, а також представлені поради, які значно полегшать написання наукових робіт. Після прочитання статті, я порівняла свої методи підготовки з наведеними і виявила помилки, яких я допускалася. Сподіваюся, що саме поради, які там були представленні допоможуть мені уникнути помилок при написанні наукових робіт.

    ReplyDelete
  38. Організація творчої діяльності
    Ця стаття дуже кориса для нас, як для майбутніх науковців. Беручись за дослідження ми повинні розуміти, що воно буде успішним лише якщо його правильно організувати. Організація творчої діяльності це досить копітка праця, яка вимагає посидючості, наполегливості, старанності. Наукова робота потребує великої самостійності, проте дослідник є членом колективу і завжди може звернутися за порадою до колег. Крім того для успішного виконання наукової роботи недостатньо однієї лише самостійності, необхідно також виховувати у собі певні особисті й творчі я кості, поєднання яких і принесе успіх роботі. Особливо важливим моментом у підготовці до наукової діяльності є складання плану роботи. Можна скласти кілька планів: на день, на тиждень, на місяць, узагальнені та деталізовані. Одна з головних умов підвищення працездатності - правильно
    організоване робоче місце. Порядок на робочому столі та правильне планування роботи значно полегшить роботу, підвищить ефективність праці, дасть змогу закінчити дослідження вчасно і досягти поставленої мети.

    ReplyDelete
  39. Лекція 3

    З запропонованих відео з розділу Science я обрала відео "Секретная клавиша Windows", обрала саме це відео так як на данний момент цікавлюсь комп'ютерними технологіями, новинами в цій сфері і т.д.
    Насправді я не можу назвати себе досвідченим користувачем комп'ютеру або інтернету, і є ще багато чого, про існування і функціонування чого я і не знаю, але все ж вирішила переглянути відео саме з такою тематикою.
    Переглянуте відео викликало в мене зацікавленість і здивування, так я цю "секретну" клавішу я також не використовую. А виявилось, що вона є багатофункціональною і дуже корисною. Якщо знати про її властивості, можна економити час і трохи спростити роботу з комп'ютером. Тепер, знаючи такі її особливості, я можу її використовувати.Дякую!

    ReplyDelete
  40. Лекція 3
    Із запропонованних відео на сайті, я обрала «Самые уникальные шпаргалки». Перш за все, мене зацікавила назва і постало запитання, що може бути в них унікального?!
    Чесно кажучи, я переглядала відео декілька разів, мене зацікавили види шпаргалок та методика вчителя, який висловлював свою думку та склав колекцію з шпаргалок.
    Студенти - люди неперевершені, адже я навіть уявити не могла, що існує стільки видів шпаргалок. Щоб створити такий шедевр, потрібно мати фантазію, мислення та терпіння.
    Більш того, шпаргалки - це корисна річ, адже під час їх написання студенти запам’ятовують інформацію та дізнаються багато нового чого не встигли,чи не захотіли опанувати під час навчання.

    ReplyDelete
  41. ПОГЛЯД НА НАУКУ ЯК НА СОЦІОКУЛЬТУРНИЙ ФЕНОМЕН
    На мою думку,ця стаття є дуже корисною. Я дізналася, що термін "наука" є багатозначним.У статті висвітлено різні погляди наукознавців на загальне визначення науки, та, як сказав Дж.Бернал “дати визначення науки, власне кажучи, неможливо”. Також, пізнавальною є інформація про завдання, функції та основну мету науки.Отже, перед початком наукової діяльності потрібно обов'язково ознайомитися із цією статтею.

    ReplyDelete
  42. ТЕХНІКА РОБОТИ ЗІ СПЕЦІАЛЬНОЮ ЛІТЕРАТУРОЮ
    Дана стаття визначає певні правила роботи з літературою. Ці правила допоможуть студентам вибирати потрібну інформацію з усього потоку і досягти максимального ефекту при мінімальний витраті часу. Також дуже добре, що стаття містить теоретичний матеріал і зразки оформлення літератури, так як дуже часто у студентів виникають питання з правильністю її оформлення, що значно може вплинути на оцінювання роботи.

    ReplyDelete
  43. Відвідання бібліотеки.
    На минулому занятті ми відвідали бібліотеку, де нам надали багато корисної інформації, а саме як правильно здійснювати пошук необхідної літератури. Нас навчили користуватись картотекою, а також я дізналась, що ми в змозі користуватись електронним архівом книг, що може зекономити наш час і полегшити написання наукової праці. Також як філолога мене зацікавила найдавніша книжка бібліотеки, це англійсько-французький словник. Я навіть була б рада пізніше детальніше дослідити його. До речі, у нашій бібліотеці міститься Євангеліє, що є однією із найстаріших книг, і як виявилось, лише декілька примірників було опубліковано, що робить цю книгу унікальною. Бібліотекарі були привітними та з ентузіазмом розповідали нам про всі доступні можливості користування бібліотекою. Залишились лише позитивні враження, що є заслугою працівників бібліотеки, котрі зустрічали нас з посмішкою на обличчі, и беззаперечно були відповідальними, адже ретельно підготувались до нашого приходу.

    ReplyDelete
  44. Інформаційний пошук

    Хотіла б написати власні враження про інформаційні ресурси, які Ви нам запропонували. Чесно кажучи, про деякі з них я в перший раз дізналась. Здійснюючи пошук наукової інформації у стандартних пошукових системах, як google та yandex, я була засмучена, що такий маленький вибір валідної інформації мені був запропонований. Було неможливо навіть створити базу для написання вступу до курсової на тему «Особливості вживання сленгу у газетному тексті». Але зараз я маю доступ до відповідних ресурсів, які допомагають мені сформувати бачення обраної проблеми, яка зацікавила мене з самого початку. Але мушу зазначити, що, на жаль, не всі з них відкрились, проте на мене особливого враження призвели англійські інтернет ресурси. Адже, іноді так важко знайти необхідну інформацію саме іноземною мовою. Крім того, мене зацікавила електронна бібліотека імені В.Вернадського. Не раз я була у скрутному становищі, коли наші бібліотеки не в змозі забезпечити студентів потрібною літературою, сподіваюсь, що і в подальшій науковій діяльності зазначені інформаційні ресурси будуть надавати мені допомогу та відіграють не останню роль у написанні наукових праць.

    ReplyDelete
  45. Не можна заперечувати того факту, що наука є соціокультурним феноменом. Навіть, якщо ми визначаємо науку як форму діяльності, або як систему чи сукупність дисциплінарних знань, або ж як соціальний інститут, ми знаємо, що вона, наука, взагалі не можлива без існування суспільства. Адже саме людина здатна робити якісь дослідження, оскільки має другу сигнальну систему, свідомість та інші визначальні риси. Безумовно, наука визначає і контролює всі напрями діяльності суспільства. До того ж, наукові дослідження не розвиваються без взаємодії між людьми.
    Отже, наука - дійсно соціокультурний феномен, який співвідноситься з розвитком цивілізації.

    ReplyDelete
  46. Я згоден наука виступає як фактор соціальної регуляції суспільних процесів. Вона впливає на потреби суспільства, стає необхідною умовою раціонального управління. Будь-яка інновація вимагає аргументованого наукового обґрунтування. Цікаво зазначив Ф.Бекон що “Удосконалювання науки варто чекати не від здатності чи моторності якої-небудь окремої людини, а від послідовної діяльності багатьох поколінь, що змінюють одне одного”. Погоджкюсь із моїми попередниками що ця стаття містить в собі велику кількість доцільних порад якими ми всі повинні користуватись при вивченні соціокультурного феномену.

    ReplyDelete
  47. Прочитавши цю статтю я дізнався, що наука тісно пов'язана з усіма сферами людського життя. Автор заглиблюється в значення особистості в розвитку науки. Адже кожен з нас може зробити певний внесок у розширення наукових знань.Я погоджуюсь з Ф.Беконом в тому, що удосконалювання науки варто чекати не від здатності чи моторності якої-небудь окремої людини, а від послідовної діяльності багатьох поколінь, що змінюють одне одного.Всі наукові дослідження спрямовані на пізнання законів природи та суспільства, а також на отримання корисних результатів для суспільства.

    ReplyDelete
  48. Організація творчої діяльності
    Мені сподобався матеріал цієї статті. Автор правильно підкреслив те ,що кожен дослідник повинен знати специфіку наукової творчості в цілому. Подав правильні і корисні поради . Адже коли ми пишемо , будь яку наукову роботу , вона має бути правильно і грамотно оформлена, матеріал має бути цікавий а підхід творчий . Також корисними є елементи самоорганізації і правила для системності в роботі. А от для себе,особисто ,я візьму на замітку зауваження ,що до блокнота. Я вважаю це дуже важливий компонент , адже з цим атрибутом написання стане набагато простішим. Загалом всі пункти статті дуже цікаві . І я думаю ,що при їх виконанні робота буде набагато приємнішою і організованішою.

    ReplyDelete
  49. Лекція 3
    Запропонований вибір відео був досить таки різноманітним, проте я обрала "Paul the robot drawing Patrick". Перш за все, мене зацікавила сама назва, і я не могла не продивитись його. Мене переповнюють емоції, це диво, у мене навіть в голові не вкладається, що люди були в змозі винайти щось накшталт цього. Нові винаходи технологій дійсно зробили великий крок вперед . Це безсумнівно можна вважати прогресом. Проте є і інша сторона медалі, є загроза того, що роботи з часом займуть місце людей. І я хочу зазначити, що це неприємні новини для нас. До речі, частина людства залишилась поза межою здатності користуватись технологічними винаходами. Я також не можуть сказати, що я вільно володію новітніми технологіями, тому слід вдосконалювати свої навички та знання. На мою думку, потрібно взяти за звичку кожного дня ознайомлюватись з короткими новинами про технології майбутнього. Адже, у сучасному світі ми повинні бути обізнані у всіх сферах розвитку людства.

    ReplyDelete
  50. Без сумніву,дуже важливо правильно організувати свою творчу діяльність,робочий день та своє робоче місце. Ці три складові дозволяють без зайвих зусиль налаштуватись на робочий лад,який згодом дасть плідні результати. Ця стаття була для мене дуже цікавою та повчальною. Я дізналась багато нового для себе та занотувала деякі корисні поради. Я впевнена,що вони допоможуть мені легко налаштуватись на робочий процес.

    ReplyDelete
  51. "Техніка роботи зі спеціальною літературою"
    Ця стання, хочу зазначити, досить глибоко розкрила важливість правильного обрання літератури для наукової діяльності. Безперечно, наукова діяльність потребує мерйозного підходу, тим паче--серйозного ставлення до джерел, які дають нам основу, опору, фундамнт для початку наукової діяльності. Я погоджуюсь з тим, що спеціальна література потребує спеціальної техніки роботи, яка б доцільно допомогла нам з відкриттям справжньої наукової новизни.

    ReplyDelete
  52. Хочу зізнатися,що відео «Самые уникальные шпаргалки»--найунікальніше відео, яке могла б придумати людина! Я ніколи б не здогадалася, що існує так багато способів списувати. Цікаво те, що про такі смішні речі розповідається в токому гумористичному стилі! Просто надзвичайно! А вчитель, який почав їх колекціонувати, напевно матиме чудову колекцію через років десять!
    Так, шпрагалки--це чудовий спосіб розвинути свою фатазію та розкрити в собі творчу особистість:)

    ReplyDelete
  53. Переглянувши відео на сайті, я переконалася в тому, що досить велика кількість людей роблять значний внесок у розвиток науки. Так я побачила, що сонячну батарею створювали досить багато років, люди з різних поколінь доповнювали один одного та удосконалювали цей пристрій. Я вважаю, що майже всі винаходи створюються протягом довгого часу і доповнюються людьми, які навіть не знають один одного, але це і дає нам можливість користуватися чудовими речами, які розширюють наш кругозір і дозволяють дивитися на речі по-новому.

    ReplyDelete
  54. ПОГЛЯД НА НАУКУ ЯК НА СОЦІОКУЛЬТУРНИЙ ФЕНОМЕН
    Мені дуже сподобалась ця стаття, адже вона чудово розкриває значення науки, вказує що це соціально значуща сфера людської діяльності, функція якої передбачає вироблення й застосування теоретично систематизованих знань про дійсність. Маючи на меті пізнання законів природи і суспільства, вона забезпечує відповідний вплив на природу й отримання корисних суспільству результатів. Саме ця стаття допомогла з'ясувати зміст категоріального поняття науки крізь призму загального, соціокультурного або культурного концептуальних підходів.

    ReplyDelete
  55. Лекція №7
    На мій погляд, дана стаття сама по собі і є методикою щодо написання курсових робіт, помічником у цій нелегкій справі. В ній зібрана саме та інформація котра точно стане опірною під час написання роботи. Я вважаю, що першою і важливою підказкою є те, як правильно вибирати літературу,без менших часових затрат. Мене для прикладу дуже зацікавила методика «читання із олівцем», для себе я зрозуміла, що вона є дуже допоміжною і правильною. Адже під час читання якогось джерела ми не в змозі охопити всю інформацію, можемо випустити головне. А от коли при читанні зазначати найголовніше, виписувати, підкреслювати його, то потім буде легше вибрати потрібну інформацію. Висловлювання Павлова » навчіться у науці робити чорнову роботу» набуло особисто для мене важливого значення. Адже я зрозуміла, що прикладу видатних людей потрібно дотримуватися, адже саме їхня стежка, пережитий досвід привели їх до успіху, до певних досягнень. Я також звернула увагу на те, що робота із цитатами має свої особливості. Потрібно бути дуже точним при роботі з ними. Думку автора цитати треба зазначати із абсолютною точністю. Бо будь-яка недбалість у виписках даних повертається втратою додаткового часу на уточнення думки автора. Тож, підсумовуючи все вищесказане, ця стаття стала опорним пунктом для мене, посібником по написанню курсової роботи.

    ReplyDelete
  56. Лекція 5 - Інформаційний пошук

    По-перше, хотілось би зазначити, що я погоджуюсь зі словами про те, що завдяки швидкому розвитку електронних технологій ми дійсно маємо багато можливостей для пошуку інформації. Для нас стало настільки звичним використання комп'ютеру і мережі інтернет, що пошук інформації іншим шляхом-за допомогою бібліотек і підручників-є вже чимось незручним і незвичним.
    По-друге, не можу не сказати про своє здивування, що виникло тоді, коли я побачила перелік пошукових систем. Для мене, як і для багатьох інших студентів, єдиною і незамінною системою є саме google, а виявляється є ще стільки систем і можливостей!Даний перелік порталів,електронних бібліотек та пошуких систем допоміг мені при пошуці інформації для обраної теми курсової роботи, а саме “ОСОБЛИВОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ СЛЕНГІЗМІВ У СУЧАСНИХ ХУДОЖНІХ ТВОРАХ”.Тепер я знатиму про широке коло ресурсів, якими я раніше не користувалась, але тепер використовуватиму обов'язково!

    ReplyDelete
  57. Організація творчої діяльності

    Дана стаття є дійсно знахідкою для нас, майбутніх науковців. Адже, кожен із нас буде у майбутньому писати курсові, дипломні, магістерські. А для того, щоб вони були успішними, потрібно проробити нелегкий шлях. А саме: вибір теми, збір інформації і саме головне написання безпосередньо роботи.
    І коли ж наступає етап написання роботи, дуже важливим аспектом є правильна організація творчої діяльності. У своїй роботі науковець повинен прагнути до розкриття все нових і нових граней свого дослідження, вносити свої роздуми, проявляти творчість мислення. І тут, дійсно, є доцільним прислів'я "Ти можеш стати розумним трьома шляхами: шляхом власного досвіду - це найважчий шлях; шляхом наслідування - найлегший шлях; шляхом мислення - це найблагородніших".
    Також в цій статті наведені дуже корисні поради, щодо організації робочого місця та умов, які сприяють продуктивності праці. Особисто для мене відкриттям стало те, що на працездатність впливає запах. Я дізналася, які запахи підвищують продуктивність праці, а які понижують, і що деякі з них тонізують та підвищують позитивні емоції.
    Дякую за цікаву та корисну інформацію!

    ReplyDelete
  58. Лекція 4
    1) Відвідування університетської бібліотеки
    На 2 семінарському занятті ми відвідали університетську бібліотеку. Працівники бібліотеки доброзичливо прийняли нас та розповіли всі «тонкощі» пошуку необхідної літератури.
    Нам дозволили переглянути найцінніші книги бібліотеки,а саме Євангеліє та англійсько - французький словник. Особисто мене здивувало, що такі старовинні книги дають переглядати людям, що є можливість розгледіти їх зблизька, торкнутись глибин історії.
    Також бібліотекарі ознайомили нас з прийомами роботи з картотекою, надалі я зможу використати мої знання при підготовці до курсових,дипломних робіт. Я навчилась шукати матеріали відповідно до алфавітного покажчика.
    Бібліотекарі показали електронний сайт бібліотеки, на ньому можна швидко знайти потрібно літературу за ключовими словами.
    Я впевнена, що набуті знання полегшать нашу роботу і зекономлять час.

    ReplyDelete
  59. Техніка роботи зі спеціальною літературою

    Одним з найголовніших етапів написання наукової роботи є відбір потрібної літератури. На сьогоднішній день з цим проблем не виникає, в бібліотеках та їх фондах налічується досить велика кількість спеціальної літератури. Але і це може поставити науковця-початківця в скрутне становище. Адже, щоб підібрати собі дійсно потрібну літературу, потрібно вміти з нею працювати. А це не так легко, як могло б здатися на перший погляд.
    Дуже важливою у цьому копіткому процесі є організація роботи, яка повинна відповідати головній ідеї наукової організації праці - максимальний ефект при мінімальній затраті часу.
    У праці наведено приклади методик роботи з літературою. Обравши собі вподобану методику, науковець підвищує свою працездатність та результативність роботи.
    Також дуже важливим є оформлення використаної літератури. Дуже добре, що наведені приклади, адже у студентів зазвичай виникає багато питань щодо цього.
    Чим сумлінніше ви поставитесь до вибору інформації до своєї роботи, тим більший вона матиме успіх. Я не думаю, що бездумно скачена інформація з Інтернету принесе користь вашому дослідженню і ,звичайно, не запропонує науці нічого нового. Отже, потрібно працювати, розвиватись, робити нові відкриття як для себе, так і для інших.

    ReplyDelete
  60. Лекція 4
    2) «Технологія роботи з науковою літературою»
    Перед написанням доповіді, реферату, курсової людина має опрацювати літературу, щоб вибрати необхідний матеріал.
    У такій справі потрібно ретельно опрацьовувати матеріал, а не оглядово. Опрацювання літератури з олівцем в руках та записуванням нотаток є зручним способом, ніж просто швидке прочитання книги. Я завжди використовую такий метод і вже звикла до опрацювання літератури у такому стилі. Цей метод допомагає кращому засвоєнню прочитаного. Звичайно, під час читання усього не занотуєш, тому я стараюсь використовувати скорочення або підкреслення важливої інформації, якщо це моя особиста книга або ксерокс з якоїсь книги.
    Мені б хотілось спробувати картотечну форму запису, коли одна картка використовується для запису одного питання. Це є досить практичним методом, завжди можна швидко знайти потрібну картку з питанням, яке вас цікавить.
    Мати джерела – це частина справи, а вміле опрацювання – це залог успіху.

    ReplyDelete
  61. Інформаційний пошук

    Дійсно, зі швидкоплинним розвитком сучасних технологій, не виникає труднощів у пошуку інформацію. Але потрібно вміти відбирати релевантну та достовірну інформацію.
    Звичайно, для мене було новим дізнатись про таку велику кількість пошукових систем та інформаційних ресурсів. До того як я про це дізналася, я користувалася, напевно як і більшість студентів, пошуковою системою Google, слідуючи виразу Google knows everything. Але зараз для мене відкрилось багато нових пошукових ресурсів, де я можу знайти достовірну, корисну та цікаву інформацію. Я одразу скористалась набутою інформацією та це допомогло мені у пошуку інформацію по темі до моєї курсової роботи.
    Також дуже корисними для мене виявились англомовні сайти, на яких також дуже зручно та приємно працювати.
    Дякую за корисну інформацію!

    ReplyDelete
  62. Для мене, як для студента, вибір відео був очевидним. Я переглянула багато відео і всі вони є дуже інформативними та пізнавальними, але прокоментувати вирішила відео під назвою "Самые уникальные шпоргалки". Ніколи б не подумала, що шпаргалка може бути унікально. Але учні та студенти доводять, що зі шпаргалки можна зробити справжній витвір мистецтва.
    Нещодавно по телевізору у новинах показували сюжет на тему унікальних шпаргалок. На жаль, я не пам'ятаю у якому місті, директор школи створив музей унікальних шпаргалок, де зберігаються найбільш оригінальні експонати. І більше того, директор сам залучає своїх учнів до написання шпаргалок. Він робить це, переслідуючи навчальну мету. Він зазначає, що коли учень готує шпаргалку, він перечитує та прописує потрібний для тої чи іншої теми матеріал, і як результат запам'ятовує та в якійсь мірі вивчає його.
    Але на жаль, з розвитком сучасних технологій діти все менше вдаються до такого виду списування. Зараз переважно вся інформація знаходиться на електронних носіях. І це свого роду погано, адже діти вже зовсім стали lazy bones та не хочуть проявляти творчість і креативність.

    ReplyDelete
  63. Лекція 5. Інформаційний пошук
    Інформаційні ресурси сьогодення стали більш ширшими із швидким розвитком електронних технологій. Зараз існує велика кількість пошукових систем у мережі інтернет. Але чи всім пошуковим системам можна вірити? Я скористалась пошуковими системами запропонованими на сайті. Моя тема «Лінгвостилістичні характеристики сучасної поезії». Під час пошуку матеріалу пошукові системи google та Hot Bot пропонували багато однакового матеріалу. Мені сподобалась бібліотека філологічного порталу, у ній все чітко «розбито» по темам, що полегшувало пошук.
    Для пошуку валідної інформації я завжди користуюсь бібліотекою Вернацького, в ні завжди можна знайти матеріал на тему,яка вас цікавить. Після відвідування університетської бібліотеки я почала користуватись електронним каталогом нашої бібліотеки. http://irbis.zu.edu.ua/
    На жаль,більше не можу поділитись ресурсами, якими користуюсь я , бо більшість із них зазначені у списку. Я лише дякую за таку велику кількість пошукових систем та електронних бібліотек, вони справді полегшують роботу, але не треба забувати про класичний метод пошуку інформації у бібліотеці.

    ReplyDelete
  64. Техніка роботи зі спеціальною літературою.
    Дійсно дуже важливо вміти працювати з книгою, адже фіксувати в зручній формі все, що здається цікавим і потрібним-це не легка справа. Звернула увагу на таку пораду: «вивчення літератури з обраної теми слід починати із загальних робіт, щоб мати уявлення щодо основних питань, близьких до теми дослідження, а потім вести пошук нових видань спеціальної літератури». Звичайно ж без загального уявлення, ми не можемо адекватно оцінити певну тему дослідження. Важливою порадою також є те, що необхідно раціонально використовувати свій час, а саме отримувати «максимальний ефект при мінімальний витраті часу». Особливо корисними і необхідними виявилися етапи вивчення наукових джерел інформації та правила, яких треба дотримуватися при цитуванні джерел. Дізналася про те, як правильно розміщувати джерела в списку.
    Стаття цікава, всі поради варті уваги, адже дотримання їх - запорука успіху в науковій діяльності.

    ReplyDelete
  65. Лекція 7 How to Write Research Paper

    На мою думку, відео дійсно повчальне для студентів, котрі у найближчому майбутньому збираються працювати над науковою працею. Представник «Writing Center and Service» детально нам розповідає про етапи роботи над науковим дослідженням. І найважливішим є те, що нам обґрунтовано подали методи, як правильно розподіляти час для досягнення кращого результату. Перший етап включає в себе саме підбір інформації, роботу з літературою, та як краще робити нотатки. Було наголошено на тому, що не можна покладатись на власну пам’ять, тому краще записувати всю необхідну інформацію. Я вважаю, що це влучне зауваження. Другий етап полягає у тому, аби розподілити матеріал за рівнем необхідності. Також потрібно намагатись не відхилятись від теми дослідження. Третій етап це власне написання роботи. Особливої уваги слід приділити плануванню. По -перше, почати якомога раніше, а, по- друге, робити все задля заощадження часу. Останнє зауваження, яке було висвітлено у відео, дійсно має великий вплив на хід роботи. Адже, ми насправді повинні бути зацікавлені темою дослідження, бо неможливо працювати над тим, що не приносить задоволення взагалі. При написанні наукової роботи я обов’язково буду намагатись брати до уваги всі вище зазначені поради.

    ReplyDelete
  66. Лекція 7
    Відео «How To Write Research Paper» слугувало для мене інструкцією для початківця. Інформацію подали у розмовному стилі, вона звучала як поради, а не обов’язкові правила, які потрібно дотримуватись. Спеціаліст досить піднесено розповідає про етапи написання науково – дослідницької роботи, виділяючи для цього три етапи: дослідження, аналіз та написання .
    Я погоджуюсь, що під час пошуку матеріалу не потрібно нехтувати хоча б кільками стрічками, які вас зацікавили, підкреслення, виписування, виділення маркером – все це складові обробки матеріалу, адже наша пам'ять не здатна утримати так багато інформації.
    Неочікуваною порадою було те, що потрібно сісти та просто почати писати, записуючи свої думки без багаторазового перечитування та перефразування,а лише потім перечитати та виправити недоліки.

    ReplyDelete
  67. "Техніка роботи зі спеціальною літературою"
    Правильне вміння користуватись з літературою є основою нашого успіху.Я дізналась багато як правильно опрацьовувати літературу,а також мені сподобалось те,що потрібно опрацьовувати літературу олівцем,а також робити помітки. Також я побачила як правильно працювати з джерелами, і це допомогло мені при їх написанні .

    ReplyDelete
  68. Я переглянула відео"Самые уникальные шпаргалки". Мені воно дуже сподобалось, особливо тим, якими ми можемо бути винахідливими. Мені також сподобалась колекція шпаргалок ,які колекцінує вчитель. Я навіть не могла уявити ,що існує скільки можливостей списувати.

    ReplyDelete
  69. Лекція 5 - Інформаційний пошук
    Технології розвиваються дуже швидко і вона дивують нас своїми розробками майже щодня.Я звикла користуватись мережею інтернет, а особливо google, й інколи виникають затруднення при користуванні бібліотекою.Переглянувши список пошукових систем, я навіть не здогадувалась, що їх є так багато.Декілька з них я побачила вперше і буду користуватись ними надалі.

    ReplyDelete
  70. Інформаційний пошук.
    Використання запропонованих інтернет-ресурсів допомогли мені в написанні обраної теми курсової роботи: «Лексико-семантичні особливості англомовних юридичних текстів», сприяли ефективному пошуку інформації. Варіативність пошукових систем вражає. Про деякі ресурси я вперше дізналась ( такі як Lycos, Hot Bot та ін.), якими я звичайно буду користуватися. Але я залишаюсь прихильною до такої пошукової системи як Google, вона дуже зручна у використанні і надає широкий спектр інформації.
    Отже, я вважаю, що такий перелік електронних бібліотек, пошукових систем, порталів необхідно знати всім, хто хоче досягти успіху в науковій діяльності та отримати «максимальний ефект при мінімальний витраті часу» (як було зазначено у статті «Техніка роботи зі спеціальною літературою»).

    ReplyDelete
  71. Лекція 7 How to Write Research Paper

    На відео спеціаліст докладно і доступно розповідає, що саме собою являє науковий проект або наукова робота, доносить до нашого відома кроки, які включає в себе це дослідження. Було вдало наголошено на тому, що важливою є саме організація дослідження, і що організація нашої роботи є ключовою протягом виконання усіх етапів наукового проекту.
    Також було зазначено про користь нотатків, і правильного їх ведення. З цими порадами ми вже були ознайомлені завдяки попередньо опрацьованим статтям.
    Ми також отримали поради про збирання і відібрання інформації. Дужк вдалою, на мою думку, була порада про те, що дослідження не повинно містити все-все, що ви опрацювали, важливо виділити з загального основне, що і використати.
    Також мене зацікавила ідея про те, що ми можемо писати все, що ми думаємо, все, що прийшло до нас в голову, навіть якщо ми гадажмо, що так не гарно буде сказано, або ця фраза не підходить. Тому що потім, відкоригувавши наші думки, в нас можуть вийти достойні думки.
    І, звичайно, ще раз було наголошено на тому, що роботу треба починати завчасно, наскільки це можливо. Тоді в нас буде можливість виправити щось, додати, і робота з науковим дослідженням не буде настільки складною.
    Робота з цим відео була для мене цікавою і корисною,дякую!

    ReplyDelete
  72. Відвідування університетської бібліотеки.
    Ми мали можливість відвідати університетську бібліотеку на 2 семінарському занятті. Ми ознайомились з пошуковими можливостями електронного та традиційних карткових каталогів бібліотеки, дізнались алгоритм роботи з ними, з’ясували методику визначення індексів УДК, ББК та авторського знаку, довідались про особливості фондів абонементу художньої літератури та наукового читального залу. Також було представлено наповнення сайту бібліотеки та продемонстровано презентацію про бібліотечну діяльність. Нам показали найцінніші книги бібліотеки: Євангеліє та англійсько-французький словник. Була вражена кількістю книг в бібліотеці, чомусь завжди вважала, що їх набагато менше. Бібліотекарі були дуже привітними, з ентузіазмом розповідали про надбання бібліотеки і, чесно кажучи, заохотили мене ходити до бібліотеки частіше. Відвідування університетської бібліотеки виявилося надзвичайно цікавим та корисним.

    ReplyDelete
  73. How to Write Research Paper
    Відео безсумнівно варте уваги. На відео нам пояснюють основні аспекти дослідницької роботи. Я згодна з тим, що досить важко зіставляти свої думки з думками тих людей, які досліджували певну тему раніше нас. Корисною порадою було те, що потрібно розробляти організаційну систему, так як на цьому ґрунтується весь процес дослідження. Також треба взяти до уваги те, що потрібно підкреслювати інформацію, яка може знадобитися в написанні наукової роботи. Особисто для мене важливою порадою було те, що потрібно бути уважним до інформації, яка не відноситься до обраної теми. Ми не повинні включати в роботу все, що знаходимо, а лише те що відноситься до теми. Повністю підтримую думку про те, що не потрібно відкладати написання роботи, краще починати дослідження завчасно, так як в останній момент ми будемо поспішати і не зможемо впоратися з нею. Починаючи завчасно, ми матимемо час перечитати її, внести деякі зміни або ж дати почитати її друзям, колегам для того, щоб вони оцінили її об`єктивно та подивилися на проблему «свіжим поглядом». Також, опираючись на ресурси, ми не повинні копіювати їх, нашим завданням є знайти свій підхід для висвітлення теми, щось оригінальне, «своє», особисте. Згодна з тим, що потрібно вибирати тему лише ту, якою захоплюєшся, саме це допоможе отримати бажаний результат.

    ReplyDelete
  74. "Погляд на науку як соціокультурний феномен"
    Я згодна зі своїми попередниками. З цієї статті я вже точно зрозуміла основне значення слова "наука". Також важливим для мене було те, що кожна людина може зробити багато відкриттів у сфері науки, а також стати частиною її. Таким чином наука спрямована на пізнання особливостей суспільства.

    ReplyDelete
  75. Техніка роботи зі спеціальною літературою.
    Початковий етап будь-якого дослідження починається з підбору необхідної літератури. Відвідавши бібліотеку я зрозуміла, що проблем з підбором літератури майже не має. Фонд нашої бібліотеки дуже великий, що і полегшує пошук. Працівники бібліотеки з радістю пояснили нам всі правила користування ресурсами бібліотеки. Особисто для мене було гордістю потримати в руках найдавніші книги. Можна зробити висновок, що пошук інформації в бібліотеці - це приємніше ніж скачувати готовий матеріал з інтернету.

    ReplyDelete
  76. Лекція 5. Інформаційний пошук
    Сьогодні студенти та учні частіше використовують пошук в мережі інтернет. Та потрібно усвідомлювати всі плюси та мінуси пошукових систем. Особисто я, дізнавшись про них, зрозуміла, що для пошуку інформації існує не лише Google. Тепер при написанні своєї наступної курсової роботи, яка буде на 3-ому курсі я використаю більше джерел та ресурсів. Дякую вам за подану інформацію, яка полегшує нам пошук.

    ReplyDelete
  77. Організація творчої діяльності.
    Написання наукової праці - це дуже складний і клопіткий процес, який потребує багато сил і терпіння. Я вважаю, що ця стаття є дуже важливою для нас, як для майбутніх науковців, адже у ній подається ряд правил, яких потрібно дотримуватися, при написанні наукової праці. В цій статті говориться про те, що головною умовою підвищення працездатності є правильно організовано робоче місце. І, на мою думку, це є правильно, тому що під час написання роботи тебе може відволікати усе, а правильно організоване робоче місце допоможе тобі сконцентрувати увагу лише на роботі.
    Перечитуючи цю статтю, я впевнилася в тому, щоб написати гарну роботу, потрібно не лише мати певні знання з того чи іншого питання, а вміти правильно організувати себе і виробити у собі ряд якостей, які допоможуть тобі у подальшій роботі.

    ReplyDelete
  78. Лекція 4.
    1) На другому семінарському занятті ми відвідували бібліотеку. Мені сподобалося відвідування бібліотеки, адже ми дізналася багато нового та цікавого для нас. Особисто я під час цього заняття навчилася користуватися картотеками, що я вважаю, стало дуже корисним для мене, тому що раніше я не вміла цього робити. Також нам показали найстаріші книжки, які знаходяться в нашій бібліотеці, і це було дуже цікаво для нас.
    2) Техніка роботи зі спеціальною літературою.
    До прочитання цієї статті я не користувалася ніякими методами опрацювання наукових джерел. Тому ця стаття є дуже корисною для мене. В ній розповідається як зекономити час при читанні літератури і отримати гарний результат. В цій статті наведена низка методів, які потрібно запам"ятати і використовувати у своїй роботі, при написанні статті, курсової роботи чи іншої наукової праці.

    ReplyDelete
  79. Інформаційний пошук.
    З усіх запропонованих інтернет-ресурсів, я користувалася раніше лише google. І ніколи не звертала уваги на інші ресурси, але зараз я побачила, що існує ще безліч дуже хороших ресурсів. Так як зараз інтернет є головним ресурсом для знаходження будь-якої інформації, то я думаю, що потрібно використовувати усі ці ресурси, особливо бібліотеку імені Вернадського,

    ReplyDelete
  80. Організація творчої діяльності.
    На мою думку стаття є дуже корисною, для кожного, хто займається науковою роботою. Дуже важливо дотримуватьись правил самоорганізації, оскільки без неї неможливо працювати. Щодо складання плану роботи, то це невід"ємна частина, і, мабуть, кожен це перевірив на власному досвіді.
    Важливо правильно себе організувати, виконувати правила, подані нам у статті, і тоді можна вчасно написати гарну роботу.

    ReplyDelete
  81. Я вважаю, що правильна робота з літературою є запорукою успішного наукового дослідження. Думаю, що стаття є гарним прикладом для нас, студентів , бо ми дуже часто користуємося додатковою літературою, і не завжди правильно.:) Погоджуюсь з тим, що при конспектуванні потрібно скорочувати, що допоможе економити час, а також необхідно використовувати три групи знаків, що наведені в статті. Для себе відкрила новий спосіб опрацювання літератури – ділити аркуш паперу на дві частини.


    ReplyDelete
  82. How to Write Research Paper.
    Це відео є дуже корисним для нас, як для початківців у написанні наукових робіт. У відео розповідається як ми повинні планувати свою роботу, щоб досягти успішного результату. Головною і найкориснішою порадою особисто для мене є почати писати роботу якомога раніше, щоб потім мати час перечитати роботу та удосконалити її. Перечитати можна самому, а можна дати комусь із твоїх знайомих, аби вони оцінили твою роботу об"єктивно. Також мені сподобалася порада про нотатки, аби зекономити свій час і полегшити пошук того чи іншого матеріалу, або щоб освіжити свою пам"ять.

    ReplyDelete
  83. Із запропонованих відео з розділу Science я обрала відео «Самые уникальные шпаргалки». Відео дійсно цікаве. Я не перестаю дивуватися винахідливістю студентів. Створення шпаргалок цілком можна прирівнювати до мистецтва: кожне покоління студентів модернізує і вдосконалює цей процес, а в навчальних закладах створюються колекції відібраних в учнів «шпор».
    Але я вважаю, що кожного разу, коли ми хочемо скористатися допомогою «паперового друга», ми повинні згадувати про те, що рано чи пізно навчання закінчиться, а в реальному житті шпаргалка навряд чи зможе замінити знання.

    ReplyDelete
  84. Техніка роботи зі спеціальною літературою.
    Досить корисна стаття. Особливо сподобались поради щодо виділення головного та умовних позначень; вказівки для правильного оформлення використаних джерел. Обов"язково застосую на практиці.

    ReplyDelete
  85. Організація творчої діяльності
    Дана стаття є дуже пізнавальною для кожної людини, яка хоче займатися науковою діяльністю. У ній розповідається про прийоми та методи ефективної роботи, які допоможуть якнайкраще написати наукову роботу.
    На мою думку, також корисними є поради щодо правильної організації робочого місця науковця, в яких описуються деякі хитрощі, що полегшують працю вченого.

    ReplyDelete
  86. Лекція № 4
    Після відвідування бібліотеки мене переповнювали враження. Я була надзвичайно рада ознайомитися із матеріальною базою нашої університетської бібліотеки, познайомитися із працівниками цього закладу. Можу сказати, що це надзвичайно віддані своїй справі люди, котрі при будь-якій потребі зможуть прийти на допомогу. Працівники ознайомили нас із величезною літературною спадщиною, котра є корисною для нас студентів, до якої ми зможемо звернутися, і знайдемо там потрібну нам відповідь. Мене дуже вразило, з якою любов’ю всі вони відносяться до своєї роботи, з якою охотою і ентузіазмом передають свої знання нам і всім охочим. Говорити про якісь недоліки,навіщо , якщо їх немає? Можливо я їх просто не помітила, бо я не є фахівцем в бібліотечній справі. Атмосфера протягом нашого візиту була достатньо сприятлива для добре і з користю проведеного часу. Пізнавальним для мене стало те, що на сайті університетської бібліотеки є електронний каталог по якому можна перевірити чи є в наявності потрібна для нас література. Це нововведення істотно економить наш час, і робить ознайомлення з літературою менш нав’язливим.

    ReplyDelete
  87. Погляд на науку як на соціокультурний феномен.
    Дуже цікава стаття, корисна. Дійсно, науку можна ввадати соціокультурним феноменом, оскільки вона охоплює всі сфери людського життя. На мою думку, побільше таких статей повинні пропонувати викладачі студентам.

    ReplyDelete
  88. Відео "How to write research paper" для студентів ННІ іноземної філології є не лише помічником в написанні курсових робіт.Воно дає нам можливість прослухати оригінальну англійську мову. Це гарне відео, з необхідною інформацією, яку цікаво прослухати на мові, яку вивчаємо.

    ReplyDelete
  89. Хочу поділитися враженнями про похід до бібліотеки. Я , чесно кажучи, не знала про наявність електронного каталогу в нашій бібліотеці. Це, на мою думку, пришвидшує роботу з пошуком літератури. Мені сподобалось відношеня бібліотекарів до нас, дуже їм вдячна за приділену увагу. Дізналась про пошук періодичної літератури.Була вражена, коли потримала в руках англо-француький словник 1805 року!!! Це було незабутньо.

    ReplyDelete
  90. Лекція 4
    Мені сподобався наш похід до бібліотеки. Бібліотекарі надали цікаву інформацію, багато з якої я до цього часу не знала. Зараз вона мені набагато полегшує роботу, відкриває нові можливості. Найбільше мені сподобалось , потримати в руках старовинні книги,відчути їхню історію. Порадити нічого не можу, адже наша бібліотека і так вдосконалюється щороку все більше і більше, і це дуже радує. Всі працівники виконують свою роботу сумлінно , завжди ввічливі і готові допомогти.

    ReplyDelete
  91. Коментар до статті "Техніка роботи із спеціальною літературою" Цехмістровою Г.С. Дана стаття, на мою думку, має досить важливе значення не лише для студентів, а й взагалі для людей, які тільки починають свою наукову діяльність. Стаття є дуже змістовною, в ній чітко, логічно та послідовно викладено основні аспекти роботи із науковою літературою. Я впевнена, що саме вміння працювати з книгами, відбирати потрібні наукові факти, аналізувати та систематизувати потрібну інформацію є першим важливим кроком до успішної наукової діяльності. Щодо мене, то я обов'язково буду слідувати цим рекомендаціям у моїй подальшій науковій діяльності, написанні курсових та дипломних робіт.

    ReplyDelete
  92. Організація творчої діяльності
    Що може бути більш цікавим для студентів як не методика організації творчої діяльності? Адже багатьом з нас бракує уміння організовувати свою діяльність так, щоб вона була продуктивною, і не несла за собою шкоди для виконавця і для якості праці. Ця стаття дала мені можливість ще раз переглянути свій особисто тайм – менеджмент і замислитися, що ж я роблю не так, що мені треба змінити, що вдосконалити, щоб моя діяльність була приємною для мене. Дуже вірно також підмічено, що будь - яка праця має обов’язково чередуватися із відпочинком , адже сили нашого організму досить швидко розтрачуються і потребують перезарядки. Я згодна із тим, що розпорядок дня теж є дуже важливим. Адже правильно організований день - це запорука успішної діяльності. Для того, щоб дослідницька робота несла за собою результат, потрібно постійно обмірковувати над своєю темою. Тож якщо ви бажаєте якісної роботи прислухайтеся до свого організму і акумулюйте свої сили.

    ReplyDelete
  93. Минулого тижня ми відвідали нашу університетську бібліотеку. Я була дуже рада познайомитися із працівниками цього закладу, вони були дуже гостинні і із задоволенням познайомили нас із величезною літературною спадщиною. Мені сподобалось, що зберігаючи багаторічні традиції, у бібліотеці запроваджуються електронні технології при формуванні інформаційно-ресурсної бази бібліотеки і системи бібліографічно-інформаційного обслуговування користувачів. Особисто для мене дуло дуже важливо навчитися користуватися алфавітним та системним каталогом, що значно полегшує роботу при пошуці окремої книги. Крім того, незабутнім моментом було побачити і переглянути англо-французький словник 1805 року.

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete
  94. ПОГЛЯД НА НАУКУ ЯК НА СОЦІОКУЛЬТУРНИЙ ФЕНОМЕН
    Дана стаття привернула мою увагу та зацікавила. Вона розповідає нам про розвиток науки. Особливо важливою вона є для студентів, так як не кожен може зрозуміти значення та вплив науки. Я абсолютно згодна з Дж. Берналом, що "дати визначення науки, власне кажучи, неможливо". Але можна ближче підійти до найкращого поняття "наука".
    Наука об'єднує тому, що кожен учений не може не спиратися на досягнення своїх колен. Тому, щоб досягти деяких успіхів та досягнень в науці потрібно співпрацювати з багатьма людьми, але в той самий час дотримуватись своїх особистих поглядів.

    ReplyDelete
  95. Відео "How to write research paper" є дуже важливим та корисним для нас, студентів ННІ іноземної філології. По-перше, ми можемо послухати справжню англійську мову, вдосконалити наші вміння в розумінні англійського тексту. По-друге, поради дані в цьому відео є унікальними і водночас простими в застосуванні.

    ReplyDelete
  96. ПОХІД ДО УНІВЕРСИТЕТСЬКОЇ БІБЛІОТЕКИ
    Декілька днів тому назад ми отримали можливість відвідати університетську бібліотеку. Досить несподіваним був той факт, що наша бібліотека має електронний каталог та свій електронний сайт, який робить доступ до інформації більш доступним. Бібліотекарі навчили нас ними користуватися. Гадаю, що в майбутньому ця інформація стане нам в нагоді. Також отримала багато хороших вражень від показу букіністичних книг. На мою думки, працівники бібліотеки відповідальні, добрі та від зичливі люди. Дякую їм за цікаву презентацію про історію бібліотеки та за допомогу у знаходженні джерел для написання курсової роботи на тему : «Лексико-семантичні особливості рекламних оголошень, рекламних текстів у мережі Інтернет».

    ReplyDelete
  97. Враження від відвідування університетської бібліотеки.
    Похід до бібліотеки справив на мене неабияке враження. Було цікаво дізнатися, коли була заснована бібліотека, а особливо, переглянути старовинні підручники. Ці книги є дуже коштовними, і ми пишаємося, що саме наша бібліотека має такий скарб.
    Ми дізналися, що в нашій бібліотеці є сайт, і саме цей факт, допоміг нам при написанні курсових робіт. Бібліотекарі відповіли нам на всі запитання, які нас цікавили і навчили користуватися алфавітними показниками.
    Без сумніву всі студенти мають відвідати нашу бібліотеку і отримати незабутні враження.

    ReplyDelete
  98. Інформаційний пошук.
    Інформація викладена в блозі мене здивувала, адже я навіть не уявляла, що існує стільки пошукових систем.
    Саме нові інтернет ресурси допомогли мені при написанні курсової роботи. Також, велике враження на мене справили англомовні сайти, на яких я знайшла багато корисної інформації. Саме ці сайти є знахідкою для студентів ННІ іноземної філології.
    В майбутньому, при написанні курсової роботи або інших наукових праць, я буду використовувати різні пошукові системи. Дякую Вам, за корисну інформацію.

    ReplyDelete
  99. ОРГАНІЗАЦІЯ ТВОРЧОЇ ДІЯЛЬНОСТІ
    Стаття є особливо важливою для студентів. Так як, рано чи пізно кожен з нас буде мати справу з написанням курсової та дипломної робіт. А це дуже клопітка робота. Отже, для написання наукової роботи Вам потрібно мати творчий підхід та мислення, мати такі задатки, як колективність, самоорганізація, критичність і самокритичність, робота над собою. Доречним є давнє китайське прислів’я “ Ти можеш стати розумним трьо¬ма шляхами: шляхом власного досвіду - це найважчий шлях; шляхом наслідування - найлегший шлях; шляхом мислення - це найблагородніший. ”
    Також у статті є детальний опис того як досягти найкращого варіанту курсової чи дипломної роботи. Прочитавши статтю я зрозуміли які є головні чинники в написанні наукових робіт. Завдяки головним правилам планування дня, я зрозуміла як краще спланувати свій день .

    ReplyDelete
  100. ІНФОРМАЦІЙНИЙ ПОШУК
    Перш за все дякую Вам за досить великий список пошукових систем. Чесно говорячи, я знала тільки про 2. Найбільш за все мені сподобався пошукова система Lycos. Через неї я знайшла багато цікавої та корисної інформації для написання моєї курсової роботи на тему «Лексико-семантичні особливості рекламних оголошень, рекламних текстів у мережі Інтернет». Корисною була інформація про дизайн рекламних буклетів . Завдяки їй я змогла проаналізували написання оголошень. Було дуже зручно та легко знайти інформацію.

    ReplyDelete
  101. Відео "How to write research paper" є дуже важливим та корисним для нас, студентів ННІ іноземної філології. По-перше, ми можемо послухати справжню англійську мову, вдосконалити наші вміння в розумінні англійського тексту. По-друге, поради дані в цьому відео є унікальними і водночас простими в застосуванні.

    ReplyDelete
  102. Відео"How to write research paper" є допомогою молодим дослідникам. У ньому не лише дані практичні поради щодо написання дослідницької роботи, а й є можливість вдосконалити навички сприймання англійської мови.

    ReplyDelete
  103. Стаття мені дуже сподобалась. Вона добре структурована та легко читається.Крім того, мені дуже сподобалась думка про організацію робочого місця науковця, оскільки правильний розподіл часу допомагає нам краще організувати нашу роботу.

    ReplyDelete
  104. Коментар до статті про організацію наукової діяльності. Дана стаття є дуже цікавою та пізнавальною не лише для студентів, а й взагалі для науковців-початківців. Стаття є дуже структурованою, логічно побудованою. як і в кожній правильно складеній науковій статті в ній чітко та зрозуміло визначена актуальність, мета та завдання. Більше того, стаття вражає своєю новизною. Без сумніву, є надзвичайно велика різноманітність наукових методів та прийомів правильної організації наукової діяльності, однак ця стаття відкриває нам багато нових і водночас простих у застосуванні.

    ReplyDelete
  105. Після вивчення статті я переконалась у тому, що ефективність наукової творчості залежить від раціональної організації праці. Є багато методів наукової організації праці які вибираються особисто з урахуванням індивідуальних особливостей і ними варто користуватися.

    ReplyDelete
  106. ІНФОРМАЦІЙНИЙ ПОШУК
    Інформація мнее здивувала. Я користувалася лише однією пошуковою системою і не знала по те, їх існує така велика кількість. Також я дізналась про те, як ефективніше проводити пошук інформації, та де можна знайти необхідну інформацію на англійській мові. Я планую використовувати те, що дізналася при написанні курсових, дипломної робіт та займаючись науковою діяльністю.

    ReplyDelete
  107. ІНФОРМАЦІЙНИЙ ПОШУК. Дуже дякую Вам за досить великий список пошукових систем. Чесно кажучи, я знала лише про деякі з них, однак в майбутньому, я впевнена, я буде використовувати значно більше. Користуючись поданими Вами пошуковими системами, я знайшла багато цікавої та корисної інформації для написання моєї курсової роботи на тему «Прагматичні аспекти функціонування термінологічної лексики в художній літературі». Було дуже зручно та легко знайти інформацію. Дуже дякую за поради.

    ReplyDelete
  108. Відео"How to write research paper"є дуже цікавим та досить доступним. Корисним є й те, що в ньому говориться про шляхи та методи наукової роботи в інших країнах. Крім того, ми зайвий раз перевірили свої знання англійської мови.

    ReplyDelete
  109. Хочу поділитися своїми враженнями про похід до нашої університетської бібліотеки. Екскурсія була незабутньою. Бібліотекарі дуже гостинно зустріли нас і з величезним ентузіазмом розповіли нам про пошук потрібної нам інформації, користуючись системним та алфавітним каталогами. Чесно кажучи, до цього я не вміла ними користуватися, однак зараз я розумію, що це дуже просто і зручно, адже істотно заощаджує час.

    ReplyDelete
  110. ІНФОРМАЦІЙНИЙ ПОШУК
    Дуже дякую вам за поради щодо правильного пошуку інформації, необхідної для написання наукової статті. Чесно кажучи, я не очікувала дізнатися стільки багато пошукових систем, про яких я навіть не здогадувалася. Сподіваюсь, у майбутньому я скористаюся вашими порадами.

    ReplyDelete
  111. Враження від відвідування університетської бібліотеки. Екскурсія була дуже корисною. Я була здивована тим, що у нашій бібліотеці є дуже цінні книги дев ятнадцятого століття. Також ми дізналися, як проводити пошук за каталогами. Приємно вразило те, що бібліотека поступово модернізується. Можна знаходити необхідні джерела не виходячи з дому! Також великою допомогою для студентів є те, що можна запитати бібліотекаря на блозі та попросити про допомогу у пошуку літератури. Дякую за екскурсію!

    ReplyDelete
  112. Погляд на науку як на соціокультурний феномен. На мою думку, це дуже цікава та пізнавальна стаття, яка істотно розширює наш кругозір. Без сумніву, основна мета науки завжди була пов'язана з виробництвом і систематизацією об'єктивних знань, і тому до складу необхідних функцій науки включався опис, пояснення і передбачення процесів і явищ дійсності на основі законів, що відкриваються наукою. Таким чином, можна сказати, що основною функцією науки є виробництво істинного знання, яке досягається за допомогою опису, пояснення, прогнозу, але яке завжди здійснюється в чітко обумовленому соціокультурному просторі. Саме цю обставину з необхідністю слід урахувати при пошуках загальнозначущого визначення науки. Подана стаття чітко та систематизовано висвітлює всі ці аспекти.

    ReplyDelete
  113. Мені хотілася б сказати декілька слів про наш похід до університетської бібліотеки. Чесно кажучи, похід справив на мене велике враження. Я дізналася, як правильно користуватися системним та алфавітним каталогами. Я тримала в своїх руках справжню книгу 1805 року випуску!!! І це було незабутнім!!! Одним словом, екскурсія мене вразила та збагатила мої знання про бібліотеку.

    ReplyDelete
  114. ПОГЛЯД НА НАУКУ ЯК НА СОЦІОКУЛЬТУРНИЙ ФЕНОМЕН
    Дуже цікава стаття. Історію розвитку науки, труднощі з якими вона стикалася та те, як ці труднощі були подолані, повинен знати кожен науковець. Ця стаття відкрила мені нову сторону науки

    ReplyDelete
  115. Погляд на науку як на соціокультурний феномен.
    Без сумніву, основна мета науки завжди була пов'язана з виробництвом і систематизацією об'єктивних знань, і тому до складу необхідних функцій науки включався опис, пояснення і передбачення процесів і явищ дійсності на основі законів, що відкриваються наукою. На мою думку, справедливо буде сказати, що наука є невід'ємною складовою сучасного знання, а її головна функція полягає в виробленні істинного знання, що є основою людського розвитку.

    ReplyDelete
  116. ІНФОРМАЦІЙНИЙ ПОШУК
    Прочитавши статтю я дізнався багато джерел для написання курсових робіт. Впевнений що вони мені будуть потрібні в написані майбутніх курсових робіт. Важливу увагу потрібно приділити правильній систематизації та обробки данних, щоб пошук став простіший.

    ReplyDelete
  117. ОРГАНІЗАЦІЯ ТВОРЧОЇ ДІЯЛЬНОСТІ
    Я згоден зі своїми попередниками в тому, що людина має володіти творчими задатками для написання курсової. Для розвитку цих задатків потрібно бути всебічно розвиненою людиною. Також важливим є розпорядок дня. Що ж щоб твоя праця була успішною потрібно зважати на безліч факторів. Саме дотримання певних правил - запорука успіху.

    ReplyDelete
  118. "Організація творчої діяльності"
    Так творча діяльність важлива для нас студентів. Це запорука успіху написання різних письмових робіт. Саме тому необхідно спрямовувати увагу на саму діяльність та використовувати свій час правильно. В наступних моїх працях я плнаую врахувати ці аспекти. Та раджу своїм колегам правильно розподіляти свій час та всебічно себе розвивати.

    ReplyDelete
  119. Техніка роботи зі спеціальною літературою"
    Правильне вміння користуватись з літературою є запорукою нашого успіху.Я побачила що спеціальна література потребую спеціального підходу, тому правильно спланований час необхідний в цьому випадку. Працюючи з літературою, дізналась я, потрібно робити помітки. Також я побачила як правильно працювати з джерелами і вважаю що я готова до написання курсових та дипломних робіт.

    ReplyDelete
  120. Інформаційний пошук.
    Про деякі ресурси я вперше дізналась ( такі як Lycos, Hot Bot та ін.),іх доволі багато.Google, на мою думку, найзручніший пошуковик у використанні і надає широкий спектр інформації. Я вважаю, що всі повинні знати цей перелік джерел, а от використовувати довірені та перевірені власним досвідом.Таким чином студенти досягнуть успіху в науковій діяльності та отримають «максимальний ефект при мінімальний витраті часу».

    ReplyDelete
  121. Враження від відвідування університетської бібліотеки.
    Похід д бібліотеки був предбачливим. Нам розповідали правила користування книгами, джерелами, електронною бібліотекою. Звичайно було цікаво дізнатися, коли була заснована бібліотека, переглянути її найдавніші підручники Ці книги є дуже коштовними, напевно саме тому ціниться наша бібліотека. Власний сайт бібліотеки дає нам можливість використовувати електронні книги, що спрощує нам роботу при написанні чогось. Без сумніву всі студенти мають, принаймі, знати про нашу бібліотеку та її значення в нашому навчанні.

    ReplyDelete
  122. ПОГЛЯД НА НАУКУ ЯК НА СОЦІОКУЛЬТУРНИЙ ФЕНОМЕН

    Наука є невід'ємною частиною життя людей і існування світу в цілому. На мою думку, це корисна стаття, за допомоги якої ми спробуємо осягнути визначення, сутність та значення науки,і яка допоможе нам розширити кругозір. Стаття містить важливий теоретичний матеріал і зразки оформлення літератури. З гідно з статею наука включена у всі сфери людської діяльності. Тому, щоб досягти деяких успіхів та досягнень в науці потрібно співпрацювати з багатьма людьми, але в той самий час дотримуватись своїх особистих поглядів.

    ReplyDelete
  123. Відвідування бібліотеки
    Було досить цікаво відвідати нашу бібліотеку. Можу сказати, що там працюють надзвичайно віддані своїй справі люди, котрі при будь-якій потребі зможуть прийти на допомогу. Ми були ознайомлені як працювати з літературою, книгами, електронними ресурсами. Мене дуже вразило, з якою любов’ю всі вони відносяться до своєї роботи. Цікаво , що у нашої університетської бібліотеки є електронний каталог по якому можна перевірити чи є в наявності потрібна для нас література. Це надзвичайно полегшує нам працю. Оскільки писати курсову це не так просто як здається. В подальшому я планую економити свій час використовуючи електронні ресурси нашої бібліотеки. Раджу всім своїм друзям та колегам використовувати ці ресурси.

    ReplyDelete
  124. при прочитанні даної статті перше на що я звернув увагу це те, що вона добре структурована. Зміст я вважаю дуже цікавим, багато фактів та інформації до прочитання вашої статті для мене були невідомі і я дуже радий, що ця стаття поповнила моє джерело знань, що є дуже добре. Дивуюся, що мої знання по організації творчої діяльності були настільки мізерні до прочитання даної статті. Після вивчення статті я переконався в важливості та актуальності даної теми.

    ReplyDelete
  125. Відео How to write research paper є дуже важливим, а головне актуальним для студентів нашого факультету. Дуже добре та корисно для студентів ННІ іноземної філології мати можливість почути носіїв мови.

    ReplyDelete
  126. Вважаю, що ця стаття є надзвичайно актуальна, та знання які дає дана наукова стаття життєво необхідні для науковців.

    ReplyDelete
  127. НАУКА ЯК СОЦІОКУЛЬТУРНИЙ ФЕНОМЕН
    Сьогодні наука розглядається як соціокультурний феномен. Вона залежить від різноманітних сил, що діють у суспільстві, і сама значною мірою детермінує суспільне життя. Наука виникла як відповідь на потребу людства у виробництві й отриманні істинного, адекватного знання про світ, й існує, помітно впливаючи на розвиток усіх сфер суспільного життя. Наука, як соціокультурний феномен, вплетена усі сфери людських відносин, і в усі форми діяльності, пов'язані з виробництвом, обміном, розподілом і споживанням речей. З кожним роком роль науки стає важливішою!

    ReplyDelete
  128. ОРГАНІЗАЦІЯ ТВОРЧОЇ ДІЯЛЬНОСТІ
    Особисто для мене, дана стаття стала дуже корисною. Адже я подивилася на розуміння науки зовсім з іншої точки зору. Ще зі шкільних років я розуміла трактування науки як процесу дуже точний, надзвичайно завзятого та посидючого. Слова «наука» та «творчість» були для мене антонімами. Але тепер я зрозуміла, що наука не може існувати без творчості, адже наука – це відкриття, створення чогось нового. Мені допомогло сприймання науки як творчого процесу, і тепер мені цікаво знаходити щось нове. Тепер я асоціюю зі словом «наука» щось цікаве, захоплююче, творче!Дякую за таку чудову статтю!

    ReplyDelete
  129. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  130. ПОХІД ДО БІБЛІОТЕКИ
    Бібліотекою ЖДУ я користуюся ще з 1 курсу, у ній завжди є необхідна література для підготовки до семінарів. Тим не менш, під час походу до бібліотеки, я дізналася як користуватися електронним пошуком книг за ключовими словами. Також я дізналася, що на офіційному сайті бібліотеки є послуга «Запитай у бібліотекаря». А ще нам показали найстаріші книги, які є у бібліотеці: Англо-французький словник та Євангеліє. Похід до бібліотеки був дуже пізнавальним для мене.

    ReplyDelete
  131. "ПОГЛЯД НА НАУКУ ЯК НА СОЦІОКУЛЬТУРНИЙ ФЕНОМЕН"
    Погоджуюсь зі словами Дж. Бернара: «дати визначення науки неможливо». Адже описати слово « наука» одним твердженням важко, бо наука залежить від багатьох різноманітних факторів, які відбуваються у суспільстві,а саме із розвитком цих факторів відбуваються зміни у науці.
    Також мене зацікавив абзац про функції науки. На мою думку зазначені функції, а саме культурно-світоглядна функція; функція безпосередньої продуктивної сили; функція соціальної сили; не є стабільними або вічними, адже разом із наукою вони змінюються та розвиваються.

    ReplyDelete
  132. ТЕХНІКА РОБОТИ ЗІ СПЕЦІАЛЬНОЮ ЛІТЕРАТУРОЮ
    Уміти працювати з книгою – важливий навик науковця. Особливо важлива власна організація роботи, яка повинна відповідати головній ідеї наукової організації праці - максимальний ефект при мінімальний витраті часу.Дана стаття є корисною, адже саме у студентські роки виробляються навики правильної організації часу та роботи. Інтуїтивно я використовувала один зі способів опрацювання літератури - робила помітки на необхідній інформації.

    ReplyDelete
  133. Відвідування бібліотеки
    Кожен знає,що читання є дуже корисним, оскільки допомагає людині розвиватися, підвищувати інтелектуальний рівень.Як сказав один відомий письменник: "Читати треба не для того, щоб збагнути інших людей, а для того, щоб збагнути себе", і я цілком погоджуюся з даним висловом.
    Наша бібліотека є достатньо великою та доступною не лише для студентів. В наш час у всіх є комп`ютери, планшети, електронні книги, це дуже зручно, але як було сказано вони не можуть замінити сторінок справжньої книги. Також мені дуже сподобалася функція "Запитай бібліотекаря", коли в онлайн режимі можна задати питання бібліотекарю щодо наявності книг або щодо рекомендацій при підготовці курсових.

    ReplyDelete
  134. ІНФОРМАЦІЙНИЙ ПОШУК
    Дана інформація стала дуже корисною для мене, адже крім таких пошуковий систем як наприклад Яндекс, Google є багато інших. Багато хто стикався з проблемою відсутності інформації на вузькоспеціалізовану тему. Відтепер я знаю вихід з даної ситуації - скористатися іншою пошуковою системою. Ця інформація буде дуже корисною при написанні курсової роботи!ДЯКУЮ!!!

    ReplyDelete
  135. ІНФОРМАЦІЙНИЙ ПОШУК
    Щодо мене, то найчастіше користуюсь пошуковою системою Google, оскільки вже досить давно звикла і це є досить швидко та зручно. Але при написанні курсової на тему "Особливості англійського сленгу в газетному тексті" мені допомогла Бібліотека Вернадського, Бібліотека ЖДУ ім. Франка та сайт http://www.dissercat.com/, де можна було взяти багато цікаовї інформації по темію

    ReplyDelete
  136. "ПОРАДИ ЩОДО ОФОРМЛЕННЯ КУРСОВИХ"
    Дані поради є надзвичайно корисні, оскільки добре оцінена курсова робота має бути написана належним чином. Я вважаю, що дотримуючись даних порад можна написати хорошу роботу. Особисто для мене новим було те, що зручно вести записи на одій стороні аркушу, оскільки я ніколи не приділяла увагу до цього. При написанні курсової роботи я буду рада перечитати ці пораи ще раз та намагатись дотримуватись їх.

    ReplyDelete
  137. "HOW TO WRITE RESEARCH PAPER"
    Окрім того, що у даному відео є багато порад щодо написання дослідницьких робіт.Перевага цьому відео в тому, що воно є доступним та зрозумілим. Студенти ННІ іноземної філології мають додаткову змогу покращити свої 'listening skills'.

    ReplyDelete
  138. Погляд на науку як на соціокультурний феномен

    Стаття цікава для розуміння самого поняття наука. Адже для того, щоб займатися чимось, потрібно спочатку зрозуміти його суть. І, хоча я й погоджуюсь з Дж. Берналом, у тому, що дати визначення науці неможливо, все ж таки, прочитати дану статтю, хоча б для того, щоб орієнтуватися у питанні не завадить. При всій своїй багатогранності вона залишається продуктом суспільства, а отже піддається вивченню і розумінню.

    ReplyDelete
  139. Цехмістрова Г.С.
    Техніка роботи зі спеціальною літературою

    На мою думку, дана стаття є дуже цікавою, а найголовніше корисною. Ми дізнаємося детально про кожен крок написання наукових робіт. Стаття є корисною тому, що в ній наведені такі приклади оформлень, цитування, бібліографічні описи, які обов'язково стануть нам у пригоді при написанні курсових та дипломних робіт. Мене дуже вразив вислів відомого вченого І. Павлова про те, що "...Факти - це повітря вченого." Також, я абсолютно згодна з автором щодо того, як здійснювати помітки інформації під час опрацювання літератури. Це дійсно дуже допомагає і полегшує роботу на подальших кроках написання наукової роботи.

    ReplyDelete
  140. Організація творчої діяльності

    Досить пізнавальна стаття, особливо для тих, в кого є проблеми з організачією трудового процесу. Особливо хочу відмітити указані фактори, які впливають на продуктивність роботи. Якщо про правильну організацію робочого місця мені було відомо досить багато, то інформація про вплив колективу виявилась новою. Окрім цього хочу відмітити, що організація робочого дня, описана в статті, виявилась хорошою порадою.
    І взагалі, раніше я не приділяв стьльки уваги незначним факторам. Потрібно спробувати робити це.

    ReplyDelete
  141. ПОРАДИ ЩОДО ОФОРМЛЕННЯ КУРСОВИХ РОБІТ
    Дані поради я використовувала при написанні пробної курсової роботи на тему "Мовно-стилістичні особливості публічних промов (на матеріалі промов Дж. Буша)" Завдяки порадам, які були написані у методичці Вікторії Вікторівни Жуковської оформлення курсової стало для мене набагато легше. Я задоволена, що у мене з'явилася змога потренуватися у написанні курсової. Навіть якщо я і допустила деякі помилки, то зверну на них увагу, та намагатимусь уникнути їх!!!

    ReplyDelete
  142. Техніка роботи зі спеціальною літературою

    Ця стаття, на мою думку, може бути посібником для людини, яка займається науковою роботою, і є скоріше новачком у цій справі. Прочитавши її можна перейняти досвід, який допоможе оптимізувати роботу з джерелами, дізнатись необхідну інформацію про методичні рекомендації до написання наукових робіт, що в свою чергу дозволить створити по справжньому змістовну і актуальну працю витрачаючи на це занадто багато часу і сил.

    ReplyDelete
  143. ТЕХНІКА РОБОТИ ЗІ СПЕЦІАЛЬНОЮ ЛІТЕРАТУРОЮ
    Будь-яке наукове дослідження вимагає від дослідника наполегливої праці з науковою літературою. Проте ця стаття показує нам, що робота з літературою – це не лише копіювання інформації яка так чи інакше стосується нашої теми, а досить копітка робота. Щоб обрати точну необхідну інформацію, існує безліч дієвих методів. У статті висвітлено найдієвіші способи продуктивної праці з літературними джерелами, етапи вивчення наукових джерел, як правильно застосовувати цитати, уникати примітивності і помилок в аналізі літератури. Також описується як правильно оформити наукову роботу, список використаних джерел, посилання. Без сумніву, стаття дуже пізнавальна для нас, як для майбутніх дослідників.

    ReplyDelete
  144. Відвідування бібліотеки

    Мені дуже сподобалось семінарське заняття, коли ми групою відвідали університетську бібліотеку. Я впевнилась, що зараз дуже зручно користуватися електронним пошуком літератури, тому дуже велике дякую, що розробили його для студентів нашого ВНЗ.

    ReplyDelete
  145. Техніка роботи зі спеціальною літературою
    Я вважаю, правильний пошук літератури та її використання є одним з найголовніших етапів написання наукової роботи. У статті подано корисні поради, які являються гарною допомогою у роботі зі спеціальною літературою, наприклад, застосування певних знаків, використання скорочень, робота з нотатками. Також пізнавальною є інформація про правила цитування та оформлення списку літератури.

    ReplyDelete
  146. Відео «How To Write Research Paper» є дуже корисним для студентів, які писатимуть курсові, дипломні роботи, адже у цьому відео викладені поради, які значно полегшать написання наукових робіт. Більш того, якщо ми будемо слідувати зазначеним порадам, ми досягнемо бажаного результату.
    Спеціаліст пояснює все на доступному рівні. Без сумніву, це відео варте уваги!

    ReplyDelete
  147. Відвідування бібліотеки

    Я вважаю, що ці було досить корисним і пізнавальним, але повинно було проводитися на початку першого курсу. В такому випадку це було б важливішим не тільки для написання курсових, а й для навчання.

    ReplyDelete
  148. ПОГЛЯД НА НАУКУ ЯК НА СОЦІОКУЛЬТУРНИЙ ФЕНОМЕН

    Ця стаття є дійсно дуже цікавою.Прочитавши її, дізнаєшся нові визначення та тлумачення науки. Завдяки цій статті ти впевнюєшся, що наука - це соціокультурний феномен,що вона вплетена в усі сфери людських відносин та діяльності. Кожен з нас може зробити свій внесок у розширення науковх знань.
    Я вважаю, що слід звертати увагу таким статтям, адже вони формують інше розуміння та бачення речей.

    ReplyDelete
  149. Погляд на науку як на соціокультурний феномен.
    Я вважаю,що стаття є достатньо змістовною та досить широко розкриває поняття науки у різних його аспектах.На мою думку,наука є абсолютно невід'ємною частиною розвитку сучасного суспільства,адже вона,як згадується у статті,тісно пов'язана з іншими формами суспільної свідомості:релігія,політика,право,тощо.Більш того,наука тісно вплетена у всі сфери людських відносин.

    ReplyDelete
  150. HOW TO WRITE RESEARCH PAPER
    Відео зрозуміле та пізнавальне. У ньому розповідається, що написання наукових робіт слід розділити на три етапи - пошук інформації, її аналіз та, власне, написання роботи. Пошук інформації повинен бути спланованим та організованим, важливо робити помітки та нотатки щоб краще орієнтуватись у знайденому матеріалі. Описується як краще обрати інформацію, яка безпосередньо стосується теми та правильно її висловити. Радиться також починати роботу над дослідженням заздалегідь, щоб мати час перепочити від інформації та відкорегувати недоліки.
    Відео сповнене неоціненних порад,якими кожен майбутній дослідник повинен скористатись, щоб його наукове дослідження було вдалим.

    ReplyDelete
  151. Відвідування бібліотеки.
    Я вважаю,що похід до бібліотеки був досить цікавим.Особисто я дізналася багато нового та корисного.Наприклад,ми ознайомилися як користуватися електронними каталогами бібліотеки,що дуже допомагає при написанні рефератів та курсових робіт.

    ReplyDelete
  152. Враження від відвідування бібліотеки

    Хоча зараз із появою багатьох інтернет ресурсів студенти часто користуються електронними книжками, але все ж книги не вратили свою актуальнісь.
    Під час відвідування університетської бібліотеки нам розповіли багато нового. Зокрема, мене зацікавив сайт бібліотеки на якому встановлена досить зруча навігація та розділ "запитай бібліотекаря". Він є дуже корисним для пошуку необхідної літератури. Наприклад, якщо ви не знаєте яка література вам потрібна для створення курсової, дипломної чи певних наукових досліджень ви можете звернутися до бібліотекаря і від допоможе вам у пошуку та надасть вам список джерел. Загалом відвідування бібліотеки було цікавим.

    ReplyDelete
  153. Техніка роботи зі спеціальною літературою.
    В статті викладена корисна інформація. Під час написання наукових робіт потрібно дотримуватися зазначених рекомендацій. Інформація є актуальною, адже робота з літературою - дуже важливий етап під час написання наукових робіт. У статті викладено багато рекомендацій, які допоможуть нам зекономити час.
    Якщо використовувати поради, зазначені у статті, ми зможемо досягти бажаного результату.


    ReplyDelete
  154. Кілька днів тому ми усією групою відвдали бібліотеку нашого університету. Там ми прослухали лекцію про те, які книжки ми можемо знайти у бібліотеці, як правильно користуватись каталогами та шукати необхідну літературу легко і швидко. Компетентні працівники розповіли нам, що бібліотека має власний сайт, за допомогою якого студенти університету мають швидкий доступ до всіх книг, перебуваючи вдома. Я була вражена тим, що серед книг є старовинні видання, яким більше ста років. Похід до бібліотеки виявився дуже корисним і піжнавальним для нас усіх.

    ReplyDelete
  155. How to write research paper.
    Відео дуже цікаве та корисне для студентів ННІ іноземної філології .Воно є незамінним помічником у написанні дослідницьких робіт. Бідьш того,воно викладене доступною та зрозумілою мовою,що є беззаперечно перевагою.

    ReplyDelete
  156. Інформаційний пошук
    На мою думку найкращим пошуковим ресурсом є Google.
    Він видає багато корисних посилань, є дуже результативним. Пошук у цьому ресурсі є зручним.

    ReplyDelete
  157. HOW TO WRITE RESEARCH PAPER
    Інформативне відео для студента ННІ іноземної філології. Подається корисна інформація про етапи написання наукових робіт.

    ReplyDelete
  158. Техніка роботи зі спеціальною літературою
    У статті подається багато корисних рекомендацій,які допомагають при роботі зі спеціальною літературою.Дотримання цих рекомендацій є дуже важливим при написанні наукових робіт,також у статті розповідається як правильно застосовувати цитати,оформлювати наукову роботу,списки використаних джерел та посилання.

    ReplyDelete
  159. Організація творчої діяльності


    Дана стаття є своєрідним "путівником" в основи наукових досліджень. Вона містить у собі корисні поради для тих,хто тільки розпочинає свою наукову діяльність.Чи не найважливішим аспектом є організація діяльності. Адже добре організована праця є запорукою успішних результатів.Також у статті досить чітко описано яким саме повинен бути науковець,чого він має прагнути та які цілі ставити перед собою.Допитливість,спостережливість,ініціативність,почуття нового,зацікавленість у справі,пунктуальність і ретельність,відповідальність і надійність,організаторські здібності,комунікабельність і доброзичливість,честолюбство-це саме ті якості,якими має володіти хороший дослідник.Я вважаю,якщо брати до уваги всі поради,запропонованій у даній статті,чудові результати нашої наукової діяльності нам гарантовані.

    ReplyDelete
  160. СЕКРЕТНАЯ КЛИВИША WINDOWS
    відео виявилося дуже цікавим і корисним для нас, активних користувачів ПК. Я навіть і не підозрювала скільки функцій виконує ця клавіша і як вона полегшує та пришвидшує роботу на комп'ютері.

    ReplyDelete
  161. "ПОГЛЯД НА НАУКУ ЯК НА СОЦІОКУЛЬТУРНИЙ ФЕНОМЕН"

    Ця стаття дає змогу розглядати науку з різних точок зору. З неї ми можемо дізнатися про її основну мету та функції. Також тут ми дізнаємося як наука впливає на розвиток суспільства. Ну і загалом у статті наявні різні тлумачення терміну наука, завдяи чому ми можемо краще зрозуміти її суть.

    ReplyDelete
  162. Похід до бібліотеки
    Особисто мені сподобався наш похід до бібліотеки,оскільки я для себе відкрила багато нових фактів. Раніше я не користувалася функцією "Запитати бібліотекаря",більше того,я про неї не знала,зараз я розумію наскільки це зручна фунція,адже нам,студентам,які вперше мають справу з курсовою роботою,потрібна була допомого людей,які розуміються на цьому,тому я дуже вдячна людям,які там працюють,вони допомогли багатьом із нас,відреагували швидко і підібрали потрібну літературу. Також мене вразили роботи наших викладачів,які зберігаються в бібліотеці,ми можемо оцінити величезний обсяг роботи наших наставників.

    ReplyDelete
  163. HOW TO WRITE RESEARCH PAPER
    На мою думку,це дуже корисне відео,адже з його допомогою студенти можуть правильно організувати свою роботу,поділену на 3 етапи,також згадується,що все потрібно починати заздалегідь,розраховувати свій час так,щоб можна було відпочити і з новими силами продовжувати роботу.Отже,для нас це користа інформація,яка надана людьми,які орієнтуються у данній сфері.

    ReplyDelete
  164. ІНФОРМАЦІЙНІ РЕСУРСИ
    Сучасний світ пропонує безліч варіантів пошуку інформації, та щоб правильно ним користуватись потрібно знати кілька важливих способів, які значно полегшать роботу. Також у статті наведено широкий вибір ресурсів якими ми можемо користуватись для пошуку необхідних матеріалів, та швидкий доступ до них.

    ReplyDelete
  165. Інформаційний пошук
    Стаття є дуже корисною особисто для мене.Адже зі статті я дізналася,що існує ще багато інших пошукових систем,крім таких загаль-відомих як Яндекс,Google.Тепер у разі відсутності теми на одній із цих систем,я зможу використати іншу.

    ReplyDelete
  166. Техніка роботи зі спеціальною літературою.
    Важливим єтапом в підготовці будь-якої роботи є вибір правильної літератури,адже вона має збігатися з усіма вимогами,також бути актуальною,тому,це можна назвати найскладнішим єтапом. Ще однією проблемою є првильне оформлення даної літератури,я думаю кожен зіштовхувався з цією проблемою,отож дана інформація має велике значення і допомагає нам.

    ReplyDelete
  167. Відвідування бібліотеки

    Незважаючи на той факт,що Інтернет дає змогу знайти великий об'єм необхідної інформації,працівники бібліотеки можуть надати набагато якіснішу допомогу.Нещодавно ми відвідали бібліотеку нашого університету,де нас познайомили з її відділами,принципом роботи електронного каталога,що нам неодмінно знадобиться у нашому подальшому навчанні.

    ReplyDelete
  168. HOW TO WRITE RESEARCH PAPER

    Відео досить корисне та містить у собі надзвичайно цікаву та необхідно інформацію.Детально описуються етапи написання наукової роботи та пошук інформації,що варто взяти до уваги студентам.

    ReplyDelete
  169. Організація наукової діяльності. Риси науковця.

    Дана стаття дає нам поняття про те, що творчий підхід до наукової діяльності є дуже важливим. Також науковець повинен прагнути до відкриття чогось нового. Ще у статті вказано мислення є одним з обов'язкових елементів наукової праці, з чим не можливо не погодитись. Тут дуже влучно зазначені особистісні і творчі якості науковця. З них я хотіла б виділити такі як професійні знання, ініціативність, зацікавленість у справі, надійність та комунікабельність.

    ReplyDelete
  170. Інформаційний пошук.
    З даного переліку пошукових систем я відкрила для себе нові,проте мене приємно здивували деякі з них.На мою думку,ми не можемо вибрати кращу за такий короткий період,бо наприкла до пошукової системи Google ми звикли,адже користуємося часто і доволі давно.Інші ж не стали такими постійними і потрібними,тому данна стаття скорі має інформативних характер,адже доносить до нас нову інформацію.

    ReplyDelete
  171. Техніка роботи зі спеціальною літературою

    Одним із найважливіших етапів наукової діяльності,зокрема написання наукових робіт, є вибір та опрацювання спеціальної літератури. Дана стаття дає низку порад та рекомендацій щодо пошуку,використання та оформлення літератури,наприклад використання цитат,скорочень,посилань.

    ReplyDelete
  172. Організація творчої діяльності.
    Для людей,в яких виникають проблеми з організацією творчого процесу,ця стаття дуже користа,адже там висвітлюються проблеми які виникають у людей,а також практичні поради,які допомагають людям створювати необхідну атмосферу для роботи.

    ReplyDelete
  173. HOW TO WRITE RESEARCH PAPER
    Дане відео домагає нам дізатися про етапи написання робіт. Це відео стане у пригоді студентам, які писатимуть курсові і дипломні роботи, воно значно полегшить їм це завдання.

    ReplyDelete
  174. Інформаційний пошук

    Цілком погоджуюся,що успіх кожного наукового дослідження(реферату, курсової чи дипломної роботи)залежить не лише від якості змісту виконаної роботи, але й від якості проведеного наукового пошуку.І зараз Інтернет пропонує величезну кількість пошукових систем.Про деякі з них я дізналася з даної статті.І якщо при пошуці певної інформації Google мені не допоможе,тепер я знаю куди звернутися.

    ReplyDelete
  175. Організація творчої діяльності.

    Ця стаття є надзвичайно цікавою. В цій статті присутні досить корисні поради не тільки для науковця, але й для будь-кого ,хто займається творчою діяльністю.
    Якщо слідувати порадам зі статті, то можна виконувати певну роботу швидше і ефективніше,та з меншою шкодою для здоров'я. Отже, якщо науковець буде дотримуватися цих порад,то його обов'язково чекатиме успіх в його сфері діяльності.

    ReplyDelete
  176. якшо проаналізувати всі ці статті,то можна зробити висновок,що наукові дослідження і робота пов'язана з ними є дуже важкою,проте читаючи поради,які були написані професіоналами у данній сфері,можна сказати,що стає все простіше оскільки ти розумієш з чим ти маєш справу,отже хотілося подякувати за надану інформацію

    ReplyDelete
  177. Погляд на науку як на соціокультурний феномен

    Досить цікава та змістовна стаття.Адже показує різні тлумачення науки,дійсно,описує її як феномен.Стаття дає змогу осмислити як тісно переплітається наука з багатьма сферами людської діяльності.

    ReplyDelete
  178. Інформаційний пошук

    зазвичай я користуюся пошуковою системою google, проте почавши свою курсову роботу на тему"Лексико-семантичні особливості рекламних оголошень,рекламних текстів у мережі Інтернет, зверталася до бібліотеки ЖДУ ім. Івана Франка.
    Тепер рекомендую кожному.

    ReplyDelete
  179. Про похід до бібліотеки

    Зазвичай потрібний мені матеріал я намагалася знайти в Інтернеті, однак декілька днів тому я зі своєю групою відвідала бібліотеку ЖДУ ім.Івана Франка яка справила на мене величезне враження. Я дізналась багато речей- одна з них про найстарішу книгу бібліотеки. Нам розказали як користуватися сайтом- Запитай бібліотекаря який дає змогу швидко отримувати потрібну інформацію.В подальшому я планую економити свій час використовуючи електронні ресурси нашої бібліотеки.

    ReplyDelete
  180. ТЕХНІКА РОБОТИ ЗІ СПЕЦІАЛЬНОЮ ЛІТЕРАТУРОЮ.
    Дана стаття є досить корисною, особливо для новачка. В ній подані різні пункти та етапи, які допоможуть краще знайти потрібну інформацію,осмислити її, та витратити мінімальну кількість часу.В цій статті нам дають поради, як правильно слід працювати з літературою.Я обов'язково буду користуватися цими порадами.

    ReplyDelete
  181. Про похід до бібліотеки.
    Цей семінар мені дуже сподобався.Адже я дізналася багато нового.Добре що є така функція "запитай бібліотекаря", В якій можна не затрачаючи багато часу,коротко дізнатися про необхідну книгу.Також нам розповіли про електронний каталогта навчили їм користуватися.Це виявляється дуже практично.А найбільш мене зацікавив відділ художньої літератури.Приємно вразив широкий вибір та можливість також брати книги на літо.

    ReplyDelete
  182. Погляд на науку як соціокультурний феномен
    Прочитавши дану статтю, я зрозуміла, що не можна дати чіткого визначенння поняттю "наука", адже наука пов'язана з усіма сферами нашого життя, тому є соціокультурним феноменом. Всі наукові дослідження спрямовані на пізнання законів природи і суспільства. Вчені працюють над цим висовуючи все нові і нові гіпотези, багато з яких як підтверджуються, так і спростовуються. Але на цьому дослідження не зупиняється, вчені продовжують вивчати все нові аспекти.

    ReplyDelete
  183. Похід до бібліотеки
    візит до бібліотеки виявився дуже цікатим та інформативним. Працівники бібліотеки пояснили як правильно шукати потрібну інформацію. Нас ознайомили з електронним сайтом бібліотеки, який значно полегшує роботу студентам та допомагає зекономити їх час.

    ReplyDelete
  184. "How to write research paper"
    Дане відео детально висвітлює етапи наукових досліджень. Автор дає поради щодо підбору методів та застосування деяких прийомів під час роботи. Дана інформація є досить корисною та актуальною для студентів, котрі починають займатися науковою діяльністю.

    ReplyDelete
  185. ВІДВІДУВАННЯ БІБЛІОТЕКИ
    Звичайно зараз більшість молодих людей вважають, що користуватися електронними книгами зручніше, ніж справжніми книгами з бібліотеки. Похід до бібліотеки допоміг нам зрозуміти всю цінність книг. Дуже сподобався відділ художньої літератури з широким вибором книг. Також дуже практично, що є електронний каталог з допомогою якого можна дізнатися про необхідні книги.

    ReplyDelete
  186. Відвідування бібліотеки
    Нещодавно ми з групою відвідали бібліотеку нашого університету. Цей похід був дуже пізнавальним та корисним. Я дізналась, як користуватися алфавітним та системним покажчиками, це виявилося не так важко, як мені здавалось. Також сайт бібліотеки з можливістю електронного пошуку літератури є важливим досягненням, яке покращує та полегшує роботу студентів та викладачів.

    ReplyDelete
  187. How to write research paper
    Це відео є корисним для тих, хто займається науковою діяльністю. У ньому чітко та ясно розповідається про написання наукової роботи, ефективний пошук інформації для неї. Великою перевагою є те, що воно англійською мовою, що дає можливість покращити знання іноземної мови.

    ReplyDelete
  188. How to write a research paper
    Досить цікаве,а головне актуальне відео для студентів,адже в майбутньому ми займатимемось написанням курсових робіт.Просто та зрозумміло викладено матеріал щодо етапів наукових досліджень.

    ReplyDelete
  189. Пошук інформації
    Як на мене,то найбільш зручним у користуванні є пошукова система Google.Це просто,зручно,швидко і найбільш звично для нашого покоління.

    ReplyDelete
  190. "HOW TO WRITE RESEARCH PAPER"
    Відео знадовиться кожному студенту, котрий займається дослідженнями. Воно показую в подробицях етапи наукового дослідження, а також допомагає підібрати різні методи під час роботи.

    ReplyDelete
  191. ПОГЛЯД НА НАУКУ ЯК СОЦІОКУЛЬТУРНИЙ ФЕНОМЕН
    Прочитавши статтю, я зробила висновок, що поняття "наука" не має свого конкретного визначення, бо пов'язана з різними сферами. І це дає змогу зрозуміти нам поняття "наука" в його широкому значенні.

    ReplyDelete
  192. Пошук інформації
    Виконнаня науково-дослідної роботи є дуже серйозним і кропітким завданням, яке вимагає грунтовної теоретичної основи. Тобто, для того, щоб розпочати наукове дослідження, необхідно мати достатню кількість матеріалу. На сьогодні, в епоху розвитку технологій, це не складає великих труднощів. Але основною проблемою є вміння аналізувати і відбирати наявний матеріал. Особливо це стосується Інтернет-ресурсів, адже, не все, що там викладено можна сприймати на віру. Тому справжній і компетентний науковець повинен серйозно підходити до вибору джерел і вміти критично їх оцінювати.

    ReplyDelete
  193. ПОРАДИ ЩОДО ОФОРМЛЕННЯ КУРСОВИХ
    Поради,які подані в цій статті є дуже корисними для студентів, які пишуть курсові та дипломні роботи. Дотримуючись цих вимог можна написати хорошу роботу.

    ReplyDelete
  194. ПОГЛЯД НА НАУКУ ЯК СОЦІОКУЛЬТУРНИЙ ФЕНОМЕН
    З цієї статті я дізналася, що наука дуже багатогранна і не має конкретного визначення. Також вона тісно пов'язана з усіма сферами нашого життя. Наука не стоїть на місці: розвивається суспільство - розвивається наука.

    ReplyDelete
  195. ІНФОРМАЦІЙНІ РЕСУРСИ
    Дана стаття містить багато інформації про пошукові системи та посилання на електронні адреси, які стануть внагоді кожному студенту при написанні курсових та дипломних робіт. При написанні курсової роботи на тему "Мовно-стилістичні особливості публічних промов (на матеріалі промов Дж. Буша)" мені допомогла бібліотека Вернадського.

    ReplyDelete
  196. Лекція 3.
    Я переглянула відео "Программа на будущее.Мир без мусора." Я обрала саме це відео, оскільки ця проблема є актуальною сьогодні. Наша планета тоне під тоннами сміття, тому вирішення цієї проблеми є необхідним не тільки для нас, а і для наступних поколінь. Сьогодні наука розвивається дуже стрімко і знайти вирішення цієї проблеми не є важким, для цього потрібен лише час.

    ReplyDelete
  197. ВІДВІДУВАННЯ УНІВЕРСИТЕТСЬКОЇ БІБЛІОТЕКИ
    Фонд бібліотеки дуже великий і доступний для кожного. Кожен з нас має доступ до електронних варіантів книг, але вони ніколи не замінять справжніх сторінок книги.Мені сподобався електронний каталог бібліотеки, за допомогою якого можна дізнатися чи є необхідна книга в бібліотеці, не виходячи з дому.

    ReplyDelete
  198. ТЕХНІКА РОБОТИ ІЗ СПЕЦІАЛЬНОЮ ЛІТЕРАТУРОЮ
    Ця стаття є дуже корисною для студентів у підготовці до написання курсових робіт. Вона містить рекомендації щодо роботи з літературою, які є актуальними, оскільки у студентів часто виникають проблеми з оформленням списку літератури.

    ReplyDelete
  199. ОРГАНІЗАЦІЯ ТВОРЧОЇ ДІЯЛЬНОСТІ
    Наукова діяльність - складний процес, який вимагає багато часу. Але якщо правильно організувати свій час, скласти план дослідження і правильно розподілити свої сили, то досягнути результату буде нескладно.Не менш важливим чинником який впливає на роботу є організація робочого місця. На робочому місці все повинно розташовуватися зручно, нічого не повинно відволікати увагу.

    ReplyDelete